Εφημερίδα Κοινωνική

Εκκενώνουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες (φωτο)

 Breaking News

Εκκενώνουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες (φωτο)
02 Ιουνίου 2017

Στο σημείο βρίσκονται από τις 4:40 τα ξημερώματα περίπου 150 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ανάμεσα στους οποίους και γυναίκες. Η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού ξεκίνησε στις 6:00 το πρωί, με τους αστυνομικούς να τοποθετούν κορδέλες στην κεντρική είσοδο του παλιού αεροδρομίου και να απομακρύνουν τους δημοσιογράφους από τον χώρο.

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί έξω από τις τρεις δομές, ενώ έχουν αποκλείσει και την είσοδο στο χώρο. Εννέα πούλμαν, μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αστικά λεωφορεία θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες με την επιβίβαση των προσφύγων να έχει ξεκινήσει γύρω στις 8:30 το πρωί.

dfasfgsg

elliko-4

Προτεραιότητα δίνεται στις οικογένειες, οι οποίες κατά την καταγραφή που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το ΔΟΜ πήραν ένα σημείωμα με το νούμερο του κοντέινερ στο οποίο θα διαμείνουν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα, σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά χωρίς αντιδράσεις και με τη παρουσία εκπροσώπων του ΔΟΜ και παρατηρητών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ωστόσο, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, χθες το βράδυ περίπου 25 οικογένειες που διαμένουν στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου αντέδρασαν για τη μεταφορά τους στη Θήβα, ζητώντας να πάνε σε διαμερίσματα. Ο ίδιος σχολίασε ότι η μεταφορά των μεμονωμένων προσφύγων στο Τμήμα Αλλοδαπών συνιστά σύλληψης.

elinok1

elinok10

elinok8

Η ομάδα των προσφύγων που πυρπολεί, διακινεί ναρκωτικά και εμπλέκεται σε περιστατικά βίας

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο των αρχών είναι η εξάρθρωση του ηγετικού πυρήνα της ομάδας που προκαλεί τις αναταραχές στη δομή φιλοξενίας.

Πρόκειται για πυρήνα πέντε ατόμων οι οποίοι έχουν ενορχηστρώσει το σχέδιο τους και δρουν με αρχηγείο το κτίριο των αφίξεων του παλιού αεροδρομίου. Καθημερινά στο χώρο σημειώνονται δεκάδες περιστατικά βίας, διακίνησης ναρκωτικών ενώ δεν λείπουν οι απόπειρες εμπρησμού αποθηκών προκειμένου στη συνέχεια να πωλούν τα προϊόντα που έχουν αποσπάσει από το εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ύποπτοι έχουν εντοπιστεί και είναι εκείνοι που προκαλούν τις συνεχείς αναταραχές στη δομή προκαλώντας προβλήματα στις οικογένειες των μεταναστών και των προσφύγων που φιλοξενούνται στο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας είχε επισκεφθεί τη δομή φαίνεται πως το έναυσμα είχε δοθεί από την ομάδα αυτή των πέντε, ενώ ένας εξ αυτών φέρεται πως ήταν εκείνος που είχε προσπαθήσει να χειροδικήσει εναντίον του υπουργού.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ