Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτική Αστυνομία: Ώρα να διορθωθεί το λάθος

 Breaking News

Δημοτική Αστυνομία: Ώρα να διορθωθεί το λάθος
01 Ιουνίου 2017

Tην άμεση σύσταση επιτροπής από το υπουργείο Εσωτερικών για λειτουργικά θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσαν η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΣΚ–ΟΤΑ) με θέμα: «Η Δημοτική Αστυνομία στις σύγχρονες πόλεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων και αντικείμενό της θα είναι η επαναξέταση των αρμοδιοτήτων, η εκπαίδευση των δημοτικών αστυνομικών και τα εν γένει θέματα λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ως «ένα παράδειγμα μιας ακραίας, ισοπεδωτικής, μυωπικής, αντικοινωνικής, αντεργατικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής» για να συμπληρώσει πως «τρεισήμισι χιλιάδες άνθρωποι στοχοποιήθηκαν -γιατί βόλευε ο αριθμός- και μπήκαν στο στόχαστρο μίας πολιτικής δείχνοντας ένα πλεόνασμα, όχι σε μεγέθη της οικονομίας αλλά αναλγησίας. Μία πολιτική που τα έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, διότι δεν έλαβε υπόψη της τι είχε δαπανηθεί για να συγκροτηθεί αυτή η υπηρεσία, για να εκπαιδευτούν αυτοί οι άνθρωποι, ποιες απώλειες είχαμε από την διάλυσή της και πόσο δύσκολο είναι να ξανασυστήσεις κάτι το οποίο έχει χτιστεί. Είναι πολύ εύκολο να γκρεμίζεις και να ισοπεδώνεις, είναι πολύ απλό. Μπορεί να γίνει με μία υπουργική απόφαση. Το δύσκολο είναι αυτό που γκρεμίζεται να το ξαναστήσεις στα πόδια του. Πολύ δε περισσότερο όταν οι συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να το κάνουμε, εξακολουθούν να είναι δύσκολες και αντίξοες».

Ο κ. Σκουρλέτης, τόνισε πως το πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, το οποίο «βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» περιέχει δύο συγκεκριμένες διατάξεις για τη Δημοτική Αστυνομία. Η μία αφορά την υπερβάλλουσα διαφορά και η άλλη σχετίζεται με το θέμα των κρίσεων και τη δυνατότητα των προϊσταμένων να είναι ΠΕ ή ΤΕ εκπαίδευσης, αλλά από τον δικό σας συγκεκριμένο κλάδο.

«Είναι δύο διατάξεις οι οποίες έχουν κατατεθεί και ελπίζω πολύ σύντομα να νομοθετηθούν».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ