Εφημερίδα Κοινωνική

Δικαστικό… παιχνίδι με «αντιπάλους» PLAYMOBIL και πρώην Νομαρχία Πειραιά

 Breaking News

Δικαστικό… παιχνίδι με «αντιπάλους» PLAYMOBIL και πρώην Νομαρχία Πειραιά
14 Ιουνίου 2017

Μια υπόθεση από το παρελθόν με «πρωταγωνιστές» την εταιρεία παιχνιδιών PLAYMOBIL (σ.σ. πρόσφατα διοργάνωσε δράση για τα παιδιά στη Μαρίνα Ζέας) και την πρώην Νομαρχία Πειραιά (επί Νομάρχη Γιάννη Μίχα) έρχεται στην επικαιρότητα.

Η εταιρεία PLAYMOBIL προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση για «ζημία που υπέστη εκείνη την εποχή», κατά τους ισχυρισμούς της, από τη δημοσιοποίηση ενός Δελτίου Τύπου και αναγκάζει τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να της καταβάλει το ποσό των 200.000 ευρώ!

Για το θέμα η Αντιπεριφέρεια Περαιά έβγαλε χθες την εξής ανακοίνωση:

«Η Περιφέρεια Αττικής, ως καθολική διάδοχος της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών– Πειραιώς, Νομαρχιακό Διαμέρισμα Πειραιώς, σε συμμόρφωση προς την υπ’αρ.Α5230/2012 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς – Τμήμα 11ο Τριμελές και προς την υπ’αρ.648/2016.απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς– Τμήμα Β’ Τριμελές, γνωστοποιεί δια του παρόντος δελτίου τύπου τα κάτωθι:

Με την υπ’αρ.297/15.6.2006 αγωγή της, ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, η ενάγουσα εταιρία με την επωνυμία PLAYMOBIL HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΙΧΙΔΙΩΝ, νομίμως εκπροσωπούμενη, αιτήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών– Πειραιώς, Νομαρχιακό Διαμέρισμα Πειραιά και από τον τέως Νομάρχη Πειραιώς, κ. Ιωάννη Μίχα, το ποσό των 796.833,22 ευρώ νομιμοτόκως, για την ζημία που υπέστη κατά τους ισχυρισμούς της, από τη δημοσιοποίηση του από 8.11.2005 Δελτίου Τύπου της Νομαρχίας Πειραιά.

Ειδικότερα: Σύμφωνα με το διατακτικό της πρωτόδικης υπ’αρ.Α5230/2012 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς – Τμήμα 11ο Τριμελές:

α) Απορρίπτεται η από 14.6.2006 και με αριθμό κατάθεσης 297/15.6.2006 αγωγή της ενάγουσας εταιρίας με την επωνυμία PLAYMOBIL HELLAS AE κατά το μέρος που στρέφεται κατά του εναγομένου Ιωάννη Μίχα, απαλλάσσεται η ενάγουσα εταιρία από τα δικαστικά έξοδα του εναγομένου αυτού,

β) Δέχεται εν μέρει την ως άνω αγωγή κατά το μέρος που στρέφεται κατά της πρώτης εναγομένης Περιφέρειας Αττικής, με την ιδιότητά της ως καθολικής διαδόχου της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Νομαρχιακό Διαμέρισμα Πειραιώς,

γ) Αναγνωρίζει την υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής με την ως άνω ιδιότητά της να καταβάλει στην ενάγουσα εταιρία το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής έως την ολοσχερή εξόφληση και

δ) Υποχρεώνει την Περιφέρεια Αττικής

(Α) να εκδώσει και να διανείμει προς δημοσίευση δελτίο τύπου με το οποίο θα γνωστοποιείται στο κοινό το διατακτικό της παρούσας απόφασης και

(Β) να καταχωρήσει στην ιστοσελίδα της στην ίδια θέση και με το ίδιο τυπογραφικό στοιχείο, περίληψη της απόφασης αυτής. Στις κατά τα ανωτέρω ενέργειες οφείλει να προβεί η Περιφέρεια Αττικής, εντός 20 ημερών από την επίδοση της απόφασης, άλλως θα επιβληθεί σε βάρος της χρηματική ποινή 200 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Προς συμμόρφωση με τα ανωτέρω διαταχθέντα, εκδίδεται και διανέμεται το παρόν».

DT

Απαντήσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Η εφημερίδα μας αρχικά επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, ο οποίος μας ενημέρωσε για το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Γαβρίλη πρόκειται για μια υπόθεση που εκκρεμούσε επί εποχής του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα. Τότε, σύμφωνα με τον κ. Γαβρίλη «σε ελέγχους που είχαν γίνει σε καταστήματα της περιοχής μας βρέθηκαν προϊόντα της εταιρείας τα οποία καταγγέλθηκαν ως “μη πιστοποιημένα”. Βγήκε λοιπόν τότε ένα Δελτίο Τύπου το οποίο κατονόμαζε την εταιρεία παρά το ότι η υπόθεση δεν είχε τελεσιδικήσει. Η εταιρεία θεώρησε ότι υπέστη ηθική βλάβη και προχώρησε σε νομικές διαδικασίες. Αποτέλεσμα, σήμερα να αναγκάζεται η Περιφέρεια Αττικής να της καταβάλει το ποσό των 200.000 ευρώ και να αποκαταστήσει την αλήθεια».

Η εφημερίδα μας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες επικοινώνησε με το τμήμα marketing της εταιρείας PLAYMOBIL. Συγκεκριμένα, μιλήσαμε με την κα Ευφραιμίδη, η οποία επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει επισήμως όταν ενημερωθεί και κείνη με τη σειρά της από τη Διοίκηση της εταιρείας και το νομικό τμήμα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ