Εφημερίδα Κοινωνική

Το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για… Να πάρει «μπρος» ο Πειραιάς

 Breaking News

Το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για… Να πάρει «μπρος» ο Πειραιάς
12 Μαΐου 2017

H Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά τόνισε ότι το μοντέλο ανάπτυξης της πόλης εξειδικεύεται στην περίπτωση του Πειραιά σε τρεις άξονες, οι οποίοι αλληλοεπηρεάζονται: Ναυτιλία, Ναυπηγοεπισκευή, Εμπόριο – Τουρισμός.

«Και στους τρεις αυτούς τομείς επιχειρούμε να παρέμβουμε άμεσα, αποτελεσματικά, αξιόπιστα», πρόσθεσε η Ρένα Δούρου ανακοινώνοντας τα εξής: «Στηρίζουμε εμπράκτως την ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας με την εγγραφή στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας 1.800.000 ευρώ για τη δημιουργία, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, ενός πιλοτικού «Κόμβου Καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία / ανάπτυξη».

Επιλέγουμε παράλληλα, σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος, να στηρίξουμε την κρίσιμης σημασίας Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Παράλληλα δεν παραγνωρίζουμε το ειδικό βάρος που μπορεί να έχει για τον Πειραιά ο τομέας του τουρισμού. Χρηματοδοτούμε έτσι με 120 εκατομμύρια την κατασκευή νέων θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων τρίτης γενιάς. Έτσι ο Πειραιάς θα είναι σε θέση να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση του ως λιμάνι υποδοχής στην ανατολική Μεσόγειο».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ