Εφημερίδα Κοινωνική

Ολονυχτία στο Eurogroup: Πιέσεις για να γεφυρωθεί το χάσμα Σόιμπλε – ΔΝΤ

 Breaking News

Ολονυχτία στο Eurogroup: Πιέσεις για να γεφυρωθεί το χάσμα Σόιμπλε – ΔΝΤ
22 Μαΐου 2017

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 4 το μεσημέρι, η συνεδρίαση του Eurogroup, στην ατζέντα της οποίας περιλαμβάνεται και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, για το οποίο αναζητούνται τρόποι, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και να πειστεί το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση.

Λίγο μετά τις 19:00 έγινε διάλειμμα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, για να πραγματοποιηθούν επαφές ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες της ελληνικής υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές διεξάγονται μεταξύ Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πολ Τόμσεν, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μπρουνό Λεμέρ και άλλων. Οι διακοπές είναι αλλεπάλληλες και οι διμερείς ή πολυμερείς επαφές βρίσκονται σε παράλληλη εξέλιξη.

Στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου πραγματοποιείται το Eurogroup, κυριαρχεί η αίσθηση ότι το χάσμα Γερμανίας – ΔΝΤ για το χρέος παραμένει αγεφύρωτο, κάτι που φαίνεται να προέκυψε και από την πρωινή συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Έτσι όπως κινούνται τα πράγματα, το καλύτερο που θα μπορούσε να περιμένει η Ελλάδα είναι μια συμφωνία που θα σφραγίζει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και θα δρομολογεί τη δόση (ίσως κατά τμήματα) μόνο από την πλευρά των Ευρωπαίων. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, για το θέμα της έγκρισης της δόσης έχει ήδη επέλθει συμφωνία και η συζήτηση συνεχίζεται αποκλειστικά για το χρέος.

Τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι, ήδη, έχουν απορριφθεί δύο προσχέδια κοινής ανακοίνωσης, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθούν οι διατυπώσεις που θα ικανοποιούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

eu1

ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ