Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί τους ιδιοκτήτες για αποψίλωση οικοπέδων

 Breaking News

Ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί τους ιδιοκτήτες για αποψίλωση οικοπέδων
03 Μαΐου 2017

Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου) και σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων να προχωρήσουν σε αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από τυχόν ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τους, καθώς και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της.

Επίσης οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων προβλέπεται ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός των συγκεκριμένων χώρων από τους δήμους. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου.

Όσον αφορά το καθορισμό δαπάνης καθαρισμού αυτή θα αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και η ενημέρωση των ιδιοκτητών θα γίνει από την ιστοσελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου.

apopsilwsh


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ