Εφημερίδα Κοινωνική

«Love Your Local Market» στην Καλλιθέα

 Breaking News

«Love Your Local Market» στην Καλλιθέα
31 Μαΐου 2017

Με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των καταστημάτων εστίασης του δήμου Καλλιθέας ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι τριήμερες εκδηλώσεις του νέου θεσμού «Love Your Local Market- «αγαπώ την αγορά μου» που συνδιοργανώθηκαν με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς εστίασης και περιλάμβαναν γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, κεράσματα, μουσικές ενώ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και το διαδραστικό παιχνίδι «το κυνήγι κρυμμένων γεύσεων στους δρόμους της Καλλιθέας» όπου διανεμήθηκαν από τα καταστήματα γευστικές απολαύσεις στους νικητές των κρυμμένων γρίφων.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με το θεσμό αυτό αναδεικνύουμε τον θησαυρό των γεύσεων που κρύβει η Καλλιθέα και ο οποίος απορρέει από την πολιτιστική της κληρονομιά και την κοινωνική της εξέλιξη.

market1

Mε τη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και τα έργα ανάπλασης της παραλίας, η Καλλιθέα μας αναμένεται να υποδεχθεί χιλιάδες τουρίστες και αποτελεί στοίχημα για μας, να αποτελέσει η εστίαση έναν βασικό άξονα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τοπικής Ανάπτυξης Μανώλης Κωστάκης δήλωσε: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Ο.Κ.Α.Α συμμετείχε στον πανευρωπαϊκό θεσμό «Love Your Local Market- «αγαπώ την αγορά μου». Μεγάλος πρωταγωνιστής και φέτος η κλειστή σκεπαστή αγορά στη καρδιά της πόλης μας, αλλά και τα καταστήματα εστίασης. Στηρίζοντας την τοπική μας αγορά, στηρίζουμε την ανάπτυξη της πόλης μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Η αυλαία έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Δαβάκη όπου είχε στηθεί μεγάλη γιορτή με τα καταστήματα εστίασης της πόλης όπως οι ψαροταβέρνες των Τζιτζιφιών και οι φημισμένες ταβέρνες ποντιακής και ρωσικής κουζίνας, να προσφέρουν στους περαστικούς λαχταριστά εδέσματα ταυτόχρονα με τη συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού που άνθισε στις Τζιτζιφιές και ερμήνευσε η Ντένια Κουρούση.

Παρόντες ήταν επίσης στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Κ.Α.Α Α.Ε Γιάννης Τριανταφύλλης.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ