Εφημερίδα Κοινωνική

Εθελοντικός καθαρισμός στη Φρεαττύδα

 Breaking News

Εθελοντικός καθαρισμός στη Φρεαττύδα
09 Μαΐου 2017

Με τη συμμετοχή δημοτών, αθλητικών σωματείων, κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία της Φρεαττύδας, που διοργάνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έδωσε το παρών στην παραλία της Φρεαττύδας και συμμετείχε με τον γιο του στον καθαρισμό, στέλνοντας μήνυμα για την ανάγκη εδραίωσης περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους και κυρίως στα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία του Δικτύου Μεσόγειος SOS «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» υποστηρίζεται από τον Ολυμπιονίκη κ. Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος ως επίσημος πρεσβευτής, συμμετείχε στην περιβαλλοντική εκστρατεία στην παραλία της Φρεαττύδας.

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν μέλη και εθελοντές του Δικτύου Μεσόγειος SOS και του Δήμου Πειραιά, οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, η αθλητική Ακαδημία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, η Ακαδημία Βόλεϊ του Εθνικού, οι Ακαδημίες του ΕΡΜΗ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Διογένης εκπρόσωποι της UNEP MAP, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, εκπρόσωποι της Greenpeace, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο ποδηλατικός Σύλλογος «Τα Λυκόπουλα», κ.α. Επίσης οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια από τους ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες του Δικτύου Μεσόγειος SOS, ενώ οι εθελοντές έλαβαν μέρος στη συλλογή πολύτιμων πρωτογενών επιστημονικών δεδομένων για το περιβάλλον.

Παράλληλα με τον καθαρισμό της πλαζ, πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσιος καθαρισμός από δύτες της καταδυτικής σχολής Piraeus Diving Center. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτα Γκόλφης.

freattyda1

fre

fre1

fre2

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ