Εφημερίδα Κοινωνική

Voucher 29 – 64: Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για τους παρόχους

 Breaking News

Voucher 29 – 64: Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για τους παρόχους
12 Απριλίου 2017

Ειδικότερα μετά την ανάρτηση προσωρινής λίστας, το υπουργείο Εργασίας ανάρτησε τον πίνακα με τους παρόχους που θα αποδέχονται τις επιταγές κατάρτισης για το πρόγραμμα voucher 29 – 64.

Θυμίζουμε ότι το ποσό των 2.600 ευρώ θα λάβουν ως οικονομική ενίσχυση όσοι άνεργοι επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Επιταγής Κατάρτισης (voucher) 29 – 64 ετών.Τα τελικά αποτελέσματα για τους ανέργους αναμένονται να ανακοινωθούν άμεσα.

Για το πρόγραμμα είχαν υποβληθεί 133.873 αιτήσεις και οι άνεργοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

- Η αμοιβή για την κατάρτιση και την πρακτική άσκηση φτάνει τα 2.600 ευρώ.

- Οι πάροχοι κατάρτισης θα λάβουν από 1.155 έως 1.355 ευρώ.

- Το 45% των ωφελούμενων, δηλαδή 10.000 άτομα, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη, θα πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους, χρονικό διάστημα έξι μηνών, επιπλέον της διάρκειας του προγράμματος. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ότι οι παραπάνω ωφελούμενοι θα μπορούν να έχουν επιπλέον αποδοχές που μπορεί να φτάσουν έως και τα 2.900 ευρώ.

- Το πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση, πιστοποίηση και απασχόληση 23.000 ανέργων, σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.

- Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες) σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμό, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας).

δειτε εδώ την λίστα

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ