Εφημερίδα Κοινωνική

Στο Metropolitan με πλειοψηφικό πακέτο το fund CVC

 Breaking News

Στο Metropolitan με πλειοψηφικό πακέτο το fund CVC
03 Απριλίου 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε.» ανακοίνωσε ότι υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της Εταιρείας και της Hellenic Healthcare S.a.r.l («Hellenic Healthcare»), ενός οχήματος που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners (εφεξής «CVC») για την είσοδο της CVC στην μετοχική σύνθεση της Εταιρείας με πλειοψηφικό ποσοστό.

Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι και ιδρυτές του Metropolitan, κύριοι Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης θα επαναεπενδύσουν στην Hellenic Healthcare σαν σημαντικοί μέτοχοι μειοψηφίας, και θα συνεχίσουν να ηγούνται της Εταιρείας σαν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα.

Η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ δολάρια παγκοσμίως. Η επένδυση αυτή θα προσδώσει στον Εταιρεία και τον Όμιλό του Metropolitan Hospital περαιτέρω οικονομική ευρωστία, η οποία, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της υφιστάμενης Διοικητικής ομάδας φιλοδοξεί να καταστήσει το Metropolitan Hospital ηγετικό πάροχο υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Ως σύμβουλοί της συναλλαγής λειτούργησαν η Deloitte, και τα δικηγορικά γραφεία Shearman & Sterling και Μ. & Π. Μπερνίτσας για λογαριασμό της CVC, και τα δικηγορικά γραφεία Clyde & Co και Καρατζάς και Συνεργάτες για λογαριασμό της Εταιρείας. H Panaxia Limited λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εταιρείας


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ