Εφημερίδα Κοινωνική

Με ήλιο ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, μας τα χαλάει από τη Μεγάλη Πέμπτη

 Breaking News

Με ήλιο ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, μας τα χαλάει από τη Μεγάλη Πέμπτη
07 Απριλίου 2017

Πιο ξεκάθαρα γίνονται τα πράγματα με τον καιρό που θα επικρατήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα έως και την Κυριακή του Πάσχα, όσο πλησιάζουμε στη Μεγάλη Δευτέρα.

Η γενική αίσθηση σύμφωνα με τους μετεωρολόγους είναι ότι η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν και τους 25 βαθμούς. Η άφιξη ενός βαρομετρικού χαμηλού πιθανότατα θα αλλάξει τα δεδομένα την Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή φέρνοντας νεφώσεις και ενδεχομένως βροχές.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η Μεγάλη Εβδομάδα δείχνει γενικά να κυλά αρκετά ομαλά και σχετικά ζεστά, για αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως στα ανατολικά και νότια και με πιθανά κάποια επεισόδια μεταφοράς αφρικάνικης σκόνη και με νοτιάδες που δεν φαίνεται όμως να προκαλούν προβλήματα στα πελάγη. Προς τα τέλη της Μ. Εβδομάδας και κυρίως προς την Κυριακή του Πάσχα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για λίγο πιο άστατο κατά τόπους καιρό.

sakis

Από την πλευρά του ο Τάσος Αρνιακός εμφανίζεται σίγουρος μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, αλλά θα μας τα… χαλάσει για από εκεί και έπειτα. Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, πως από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχετικά καλός σε όλη την Ελλάδα με θερμοκρασίες μέχρι και 22 – 23 βαθμούς, όμως για Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μίνι κακοκαιρίας, αφού παραμένει στα προγνωστικά στοιχεία η εμφάνιση βαρομετρικού χαμηλού στην Σικελία, το οποίο κινούμενο ανατολικά και περνώντας πάνω απ” τη χώρα μας, θα προκαλέσει κυρίως στα νότια τμήματά της, βροχές και ίσως καταιγίδες.

Για την Κυριακή του Πάσχα ο Τάσος Αρνιακός παραμένει επιφυλακτικός… «Από τη Μεγάλη Πέμπτη θα εμφανιστεί ξανά η αστάθεια στην ατμόσφαιρα, δεν φαίνεται όμως να έχουμε κάποια μεγάλη υποτροπή το Μεγάλο Σάββατο, ούτε την Κυριακή του Πάσχα. Απλά θα υπάρχει η αστάθεια και ίσως κάποιες μπόρες. Δεν δείχνει κάτι για κρύο καιρό, θα διατηρηθούν τα 20άρια…» τόνισε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, σύμφωνα με το dokari.gr.

Ωστόσο, όπως συμβουλεύει ο ίδιος, καθώς δεν αποκλείονται κάποιες μεσημεριανές κατά τόπους βροχούλες, ξεκινήστε το ψήσιμο από νωρίς!

Όσον αφορά τον καιρό για σήμερα Παρασκευή, περιμένουμε τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα, φαινόμενα που τις θερμές ώρες της ημέρας θα επηρεάσουν περιοχές, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και πιθανόν της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα λίγων βροχών τοπικού χαρακτήρα. Δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένε ςκαταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ