Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Μώραλης: ΝΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ αλλά η ΜΙΖΕΡΙΑ και οι ΚΡΑΥΓΕΣ δεν βοηθάνε – Υπομονή!

 Breaking News

Γιάννης Μώραλης: ΝΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ αλλά η ΜΙΖΕΡΙΑ και οι ΚΡΑΥΓΕΣ δεν βοηθάνε – Υπομονή!
25 Απριλίου 2017

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του East Med Yacht Show δόθηκε και η ευκαιρία στους δημοσιογράφους να «πολιορκήσουν» τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη με ερωτήματα για την κατάσταση της πόλης. Ακούστηκαν πολλές «αλήθειες» και «παραδοχές» δια στόματος δημάρχου οι οποίες ως γνωστόν… πονάνε αλλά ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» για όσα διαρρέονται σε πηγαδάκια ή γράφονται ανυπόγραφα σε sites.

Αρχικά, απάντησε σε ερώτηση της εφημερίδας μας για τα ανταποδοτικά της Μαρίνας Ζέας και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου ο οποίος έκανε λόγο για «σκάνδαλο» του να μην εισπράττει τίποτα ο Πειραιάς από την εκμετάλλευσή της. «Εγώ έχω μια διαφορετική νοοτροπία από αυτή του κ. Μιχαλολιάκου. Ούτε βγάζω κραυγές, ούτε είμαι συγκρουσιακός. Μέσα από τις καλές σχέσεις που έχω με τη διοίκηση της Μαρίνας Ζέας, προσπαθώ να λύσω το “Μίτο της Αριάδνης” και να γίνει μια τροποποίηση υπέρ του Δήμου. Αναφέρομαι στη σύμβαση του είχε υπογραφεί επί εποχής Αγραπίδη και καθόριζε τις σχέσεις Δήμου Πειραιά και διοικήσεως της Μαρίνας Ζέας. Ακόμα δεν έχω εντοπίσει τον τρόπο που πρέπει να γίνει αυτό. Διότι ξέρετε στην Ελλάδα δεν αρκεί να έχεις θέληση ή καλές συνεργασίες. Πρέπει πρωτίστως να λύσεις και το «γόρδιο δεσμό» της γραφειοκρατίας. Αυτή τη γραφειοκρατία που για παράδειγμα θέλει 3 χρόνια για να μπορέσεις να χαρακτηρίσεις έναν δρόμο ως πεζόδρομο! Αυτή την ίδια την γραφειοκρατία που δεν επιτρέπει στο Δήμο Πειραιά να αξιοποιήσει τις παραλίες του, τα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα γιατί υπάρχει «αρχαιολογικό ενδιαφέρον». Ακόμη και για την πλατεία Αλεξάνδρας, για να κάνουμε μια απλή ανάπλαση προς όφελος της περιοχής και των Πειραιωτών περάσαμε από “ιερά εξέταση”. Για να επιστρέψω όμως στο ερώτημά σας, ναι ο Πειραιάς ΠΡΕΠΕΙ να έχει έσοδα και από τη Μαρίνα Ζέας και από τον ΟΛΠ. Το γιατί δεν συνέβη αυτό κατά το παρελθόν δεν μπορώ να το αναλύσω. To τι θα κάνουμε εμείς, σας είπα, το κοιτάμε με προσοχή και σίγουρα όχι με κραυγές».

Για την κατάσταση με τα έργα στην πόλης ο δήμαρχος απάντησε ως εξής: «Έχω ενημερώσει τον κόσμο για το τι συμβαίνει με το κυκλοφοριακό, το ΤΡΑΜ κτλ. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνομαι. Ναι ο Πειραιάς έχει πρόβλημα! Και ίσως τους επόμενους 2 μήνες το πρόβλημα αυτό να ενταθεί. Ξεκαθαρίζω και πάλι το ΤΡΑΜ δεν είναι δημοτικό έργο. Για όλα όσα συμβαίνουν, για όλα όσα ταλαιπωρούν τον κόσμο, είμαι ενήμερος. Κυκλοφορώ στην πόλη και τα βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια και σίγουρα δεν με ικανοποιεί η κατάσταση αυτή. Θέλω να πω όμως το εξής. Υπάρχουν δυο διαφορετικές οπτικές για όσα συμβαίνουν στον Πειραιά. Η μια έχει να κάνει με την καταστροφολογία και τη μίζερη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ακούω δηλαδή αυτούς που λένε “χάλια ο Πειραιάς, γέμισε τρύπες, δεν μπορείς να περπατήσεις”. Αποδέχομαι και αυτή την άποψη όταν είναι τεκμηριωμένη. Υπάρχει όμως και η άλλη οπτική που λέει “ναι ο Πειραιάς έχει πρόβλημα αλλά έρχονται σημαντικές αλλαγές σε μια περίοδο δύσκολη”. Αυτή την πιο αισιόδοξη οπτική έχω και εγώ βλέποντας όλα αυτά που θα γίνουν στην πόλη. «Τρέχουν» σημαντικές χρηματοδοτήσεις και αναπλάσεις όχι μόνο στο κέντρο αλλά και περιφερειακά. Ίσως θα μπορούσαν να είχαν γίνει νωρίτερα αλλά έστω και τώρα ας δείξουμε λίγο υπομονή.  Ξέρω ότι αύριο θα βγουν πηγαίοι τίτλοι όπως “Ο Δήμαρχος Πειραιά συστήνει υπομονή στους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται”. Ναι, λοιπόν, υπομονή, όχι με την έννοια του “άλλοθι” αλλά με την έννοια να υπάρχουν πιο “ανοιχτοί ορίζοντες” και όχι να μιζεριάζουμε πάνω από καταστάσεις που δεν μπορούμε να αλλάξουμε σε αυτή τη φάση».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ