Εφημερίδα Κοινωνική

Απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα έκδοσης των τριών εκ των οκτώ αξιωματικών

 Breaking News

Απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα έκδοσης των τριών εκ των οκτώ αξιωματικών
25 Απριλίου 2017

«Όχι» στην έκδοση των τριών Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία «είπε» το συμβούλιο Εφετών με απόφασή του απορρίπτοντας το νέο αίτημα των Τούρκων για έκδοση των οκτώ συνολικά στρατιωτικών. Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε την άρση της κράτησης των «τριών», εφόσον δεν κρατούνται για άλλη αιτία. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους πέντε αξιωματικούς το συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει σε άλλη συνεδρίασή του.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας Εφετών κ. Ράνια Σταθέα χαρακτήρισε «προσχηματικό» το νέο, δεύτερο, αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που βρέθηκαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα. Η εισαγγελική πρόταση αφορά στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι σύμφωνα με την εισαγγελέα δε θα πρέπει να εκδοθούν.

Η κυρία Σταθέα με μια εμπεριστατωμένη πρόταση προς το συμβούλιο Εφετών ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος των Τουρκικών αρχών επισημαίνοντας πως «υπάρχει μια επανάληψη των πραγματικών περιστατικών που αφορούσαν προηγούμενες πράξεις που έχουν κριθεί».

Η ίδια στην πρότασή της προς το συμβούλιο Εφετών, τόνισε ακόμη πως από την πρώτη αρνητική απόφαση (του Αρείου Πάγου) μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Τουρκία ,αλλά αντίθετα δια των επίσημων χειλιών του Προέδρου Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα τέθηκε εκ νέου ζήτημα επαναφοράς της θανατικής ποινής

Ακόμη, η εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευση της πως προκύπτει «πασιφανές και αβίαστα οτι πρόκειται περί στοιχείων που είχαν τεθεί υπόψη συμβουλίων που έκριναν το πρώτο αίτημα έκδοσης».

Επιπλέον, η εισαγγελέας επισήμανε πως οι Τουρκικές αρχές απαξιώνουν και περιφρονουν το γεγονός ότι η αυτή η διαδικασία έχει κριθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ