Εφημερίδα Κοινωνική

Το θέαμα του κόσμου του Γιώργου Βακιρτζή στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη

 Breaking News

Το θέαμα του κόσμου του Γιώργου Βακιρτζή στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη
01 Μαρτίου 2017

Όλη τη μαγεία του σινεμά μπόρεσε να χωρέσει στις γιγαντοαφίσες του ο Γιώργος Βακιρτζής. Σκηνές αξέχαστες, γεμάτες πάθη, και είδωλα της μεγάλης οθόνης, πιο μυθικά από ποτέ. Εικόνες ανεξίτηλες, που πλούτισαν τα όνειρα πολλών γενιών. Και δίπλα σ’  αυτές, το έργο του το ζωγραφικό, ένα θέατρο εικόνων πληθωρικό, το θέατρο του κόσμου, με το αστείο και το σοβαρό αξεδιάλυτα δεμένα να δίνουν το σφυγμό της ζωής.

Τον πλούσιο αυτό κόσμο θα ανακαλύψουν και θα επιχειρήσουν να «ζωντανέψουν» τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο Κυριακάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ» την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί. Επικεφαλής των προγραμμάτων είναι η ιστορικός τέχνης Μαρία Πούλου και η εμψυχώτρια μουσειακής αγωγής Δέσποινα Αλεξιάδου. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήριο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-14 ετών.

Όλα τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη «Κωνσταντίνος Κατσαφάνας» στον χώρο της πινακοθήκης είναι δωρεάν. Τα προγράμματα στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες έχοντας ως άξονα την ιστορία της τέχνης, ενώ παράλληλα επεξεργάζονται ποικίλες όψεις του πολιτισμού, έχοντας ως ερέθισμα το έργο τέχνης και τη μουσειακή αγωγή. Είναι βιωματικού χαρακτήρα και βασίζονται στη συμμετοχική διαδικασία, τον διάλογο και τη μετάδοση του γνωστικού περιεχομένου μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων δημιουργικής ψυχαγωγίας και έμπνευσης. Τα προγράμματα συνοδεύονται από εικαστικό εργαστήριο διάρκειας 30΄-45΄. Θα διεξάγονται την πρώτη Κυριακή του μήνα, καθώς και στη διάρκεια των σχολικών αργιών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Πληροφορίες:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ»

Π. Τσαλδάρη και Ραιδεστού, Νίκαια

Τηλέφωνο: 21 0491 3588

Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η προεγγραφή : [email protected]

http://nikaiarentislib.blogspot.gr/

Διάρκεια: 11.00 π.μ.-12.30

Δείτε την φωτογραφία:

portraito


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ