Εφημερίδα Κοινωνική

Στον εισαγγελέα Ξάνθης ο ιμάμης με τα όπλα στο τζαμί – Δεκάδες μειονοτικοί έξω από τα δικαστήρια

 Breaking News

Στον εισαγγελέα Ξάνθης ο ιμάμης με τα όπλα στο τζαμί – Δεκάδες μειονοτικοί έξω από τα δικαστήρια
29 Μαρτίου 2017

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης οδηγείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο ιμάμης που συνελήφθη την Τρίτη για κατοχή όπλων που βρέθηκαν στο μιναρέ του Τεμένους της Ηλιόπετρας.

Εξω από τα δικαστήρια της Ξάνθης έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες μουσουλμάνοι ως ένδειξη συμπαράστασης στον ιμάμη. Εκτός από κατοίκους της Ηλιόπετρας στα δικαστήρια βρίσκονται στελέχη και παράγοντες από τη μειονότητα.

Σύμφωνα με το xanthi2.gr οι κάτοικοι της Ηλιόπετρας αναφέρουν ότι ο ιμάμης δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στα 20 χρόνια που βρίσκεται στο χωριό τους και δηλώνουν έκπληκτοι από την υπόθεση.

Η αστυνομία έχει λάβει διακριτικά πλην ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την έλευση και την αποχώρηση του ιμάμη.

Την ίδια ώρα, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή και ο ψευδομουφτής της Ξάνθης στον οποίο υπάγεται ο συλληφθείς ιμάμης στην Ξάνθη, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ο εντοπισμός του οπλισμού και των φυσιγγιών στο τζαμί του χωριού Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη σήμανε χθες συναγερμό στις ελληνικές αρχές με τα δύο πιστόλια και τις σφαίρες να αποστέλονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια, ενώ ο συλληφθείς ιμάμης, που κατηγορείται για οπλοκατοχή, ανακρίνεται για την υπόθεση.

Γενικός πρόξενος και ψευδομουφτής προσπαθούν να πείσουν ότι πρόκειται για προβοκάτσια, πίσω από την οποία βρίσκεται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, δηλαδή ο άνδρας που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οπλα σε τζαμί

Η αποκάλυψη του οπλαστασίου έγινε χθες, όταν υπηρεσίες ασφαλείας, κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών, προέβησαν σε έλεγχο στον εν λόγω τζαμί, όπου και εντόπισαν μέσα σε μαύρη σακούλα σε βοηθητικό οίκημα στον προαύλιο χώρο, κρυμμένα δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων.

Τ site της Ξάνθης, antifonitis.gr, δημοσίευσε και την παρακάτω φωτογραφία των όπλων:

iliopetra

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ