Εφημερίδα Κοινωνική

Εντυπωσίασαν οι «Πειραϊκές Ιστορίες του Μεσοπολέμου»

 Breaking News

Εντυπωσίασαν οι «Πειραϊκές Ιστορίες του Μεσοπολέμου»
22 Μαρτίου 2017

Την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29), η παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Μίλεση «Πειραϊκές ιστορίες του Μεσοπολέμου», των εκδόσεων Κυριακίδη.

Η παρουσίαση αυτή συνδιοργανώθηκε μαζί με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗΡΑΠ) «Κανάλι Ένα», τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς και τις Εκδόσεις Κυριακίδη. Εξήντα ιστορίες που απλώνονται χρονικά στην τόσο αντιφατική εποχή του Μεσοπολέμου και φωτίζουν στιγμές από την ιστορία της πόλης του Πειραιά και των ανθρώπων της. «Μαγδαληνές», Βαρκαδιάτικα, Βαριετέ Τρούμπας, Βούρλα, Φρεαττύδα, Νέα Καλλίπολη, η θρυλική Ραμόνα, είναι μόνο μερικές από τις ιστορίες του βιβλίου, που αποδίδονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να σχηματίζεται στον αναγνώστη εύκολα η εικόνα της εποχής και των ανθρώπων της. Στον κατάμεστο αίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, την παρουσίαση άνοιξε η «Μικρή Κομπανία» του 3ου ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ, αποτελούμενη από τους μαθητές Νίκο Στεφάνου-μπουζούκι, Παναγιώτη Ρουστέμι-κιθάρα, Μαρία Βρυώνη, Δημήτρη Βάρφι και Νίκο Λαλαίτη που έπαιξαν και τραγούδησαν το τραγούδι «Λεμονάδικα».

Το κύριο πρόγραμμα παρουσίασε η Γενική Γραμματέα της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά κα. Σοφία Σπύρου και χαιρετισμό απεύθυναν η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα. Ειρήνης Νταϊφά και ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Παναγιώτης Αβραμίδης.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι Δημήτρης Κρασονικολάκης ιστοριοδίφης, Αρχοντία Παπαδοπούλου φιλόλογος και ο Νίκος Αξαρλής ιστορικός τέχνης. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο συγγραφέας Τάκης Παπαδογιαννάκης. Οι μουσικοί Αντώνης Λαουτάρης και Θανάσης Καλός, πέτυχαν κατά γενική ομολογία να μεταφέρουν μουσικά τους παρευρισκομένους στην εποχή του Μεσοπολέμου. Την εκδήλωση έκλεισε ο ίδιος ο συγγραφέας Στέφανος Μίλεσης. Μεταξύ πολλών άλλων εκεί ήταν οι Στέλιος Μπρατσόλης Αντιπρόεδρος ΔΗΡΑΠ, ο Θεόδωρος Κατσικάρος Αντιπρόεδρος Πειραϊκού Συνδέσμου, Γιάννης Σίμος Έφορος Φιλολογικού Πειραϊκού Συνδέσμου, Αγγελική Μπουλιέρη Πρόεδρος «Ζήνων» με μέλη του ΔΣ, ο επίτιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Κουβάτσος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιώργος Αξαρλής, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Ηλίας Μπογιόκας, ο Αντιναύαρχος ε.α. Νίκος Αρτεμάκης, καθώς και οι κ.κ. Παναγιώτης Δριτσάκος, Χρήστος Κανελλόπουλος, Δημήτρης Σταθακόπουλος, Γιώργος Λεκάκης, Πέτρος Βιολάκης, Κρίστυ Έμιλυ Ιωαννίδου, Γιάννης Λυμπέρης, Ακριβή Παπαδοπούλου, Περιστέρα Βουλγαράκη, Σοφία Μαρκοζάνη, Θεοφάνης Ξουργιάς, Ακριβή Μπενετάτου, Χριστίνα Μίλεση, Αγγελική Παπαλεκάκου, Εύα Μπογιατζή, Γιάννης Φύτρας, Αιμίλος Γάσπαρης, Παναγιώτης και Κατερίνα Μητσέα, Μαρία Μπαταλοπούλου, Δημήτρης Κρητικός, Πέτρος Μπερερής, Γιώργος Συντιχάκης, Μαρίνα Κριτσωτάκη, οι αδελφοί Μανώλης και Δημήτρης Λαουτάρης, Ελένη Βαβουράκη και πολλοί άλλοι.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ