Εφημερίδα Κοινωνική

Οι προτεραιότητες του Δήμου Πειραιά για την Τρούμπα και το ξέφρενο πάρτι που έρχεται

 Breaking News

Οι προτεραιότητες του Δήμου Πειραιά για την Τρούμπα και το ξέφρενο πάρτι που έρχεται
13 Φεβρουαρίου 2017

«Η Τρούμπα κρατά μόνο τις αναμνήσεις που αναδύονται από τα χαλάσματα τα οποία στέκουν αγέρωχα, εγκλωβίζοντας βαριές ανάσες από ερωτικά σκηνικά του παρελθόντος, και από τα νέα μπαρ που έδωσαν οξυγόνο σε μια ημιθανή από την εγκατάλειψη και τα φαντάσματα του ’60 περιοχή την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς οι πόρνες, οι ναύτες, οι τεντιμπόηδες, οι χορεύτριες, οι νταβατζήδες, οι κράχτες θα βγουν στον δρόμο. Τα μαγαζιά θα μεταμορφωθούν σε καμπαρέ του ’60, σε έναν φόρο τιμής στο παρελθόν της περιοχής που φιλοξενεί πια άλλους ανθρώπους και άλλες συνήθειες και μεταμορφώνει τη σκοτεινιά εκείνων των χρόνων σε ιδέα για εξαγνισμό μέσα από μια ξέφρενη γιορτή. Έχουν προηγηθεί, άλλωστε, δύο μεγάλα πάρτι στην περιοχή με 20.000 κόσμο να πλημμυρίζει τους δρόμους…».

Το παραπάνω απόσπασμα το διαβάσαμε σε αφιέρωμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το πάρτι που ετοιμάζεται ξανά στην «ανανεωμένη» Τρούμπα.

Συγκεκριμένο αφιέρωμα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισημαίνει τα εξής:

«Σκοπός μας είναι ο Πειραιάς να γίνει προορισμός. Σε αυτό το πλαίσιο, από την πρώτη στιγμή βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή ήταν και η ανάδειξη της Τρούμπας προκειμένου η περιοχή να εξελιχθεί σε πόλο έλξης και στέκι διασκέδασης τόσο για τη νεολαία του Πειραιά όσο και για τους επισκέπτες. Η αναζωογόνηση της περιοχής, η οποία για αρκετές δεκαετίες ήταν παραμελημένη, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία που τόσο έχει ανάγκη η πόλη. Η Τρούμπα είναι μια περιοχή άξια αναφοράς όχι μόνο εξαιτίας της πλούσιας ιστορίας της, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πόλη του Πειραιά, αλλά και για τον σύγχρονο χαρακτήρα της, ο οποίος μπορεί να τη μετατρέψει σε ένα κύτταρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας στο κέντρο της πόλης. Για τον λόγο αυτό δώσαμε έμφαση στην ανάπλαση της περιοχής και ταυτόχρονα επιλέξαμε να πραγματοποιηθούν στην Τρούμπα μεγάλες και σημαντικές εκδηλώσεις, όπως αυτές στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015, οι οποίες είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό και έδωσαν το έναυσμα για την αναγέννηση της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μεγάλο street party στην Τρούμπα που έχει καθιερωθεί και θα πραγματοποιηθεί και φέτος -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- στο τέλος Μαΐου».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ