Εφημερίδα Κοινωνική

Η ΕΠΣ Πειραιά ενημερώνει

 Breaking News

Η ΕΠΣ Πειραιά ενημερώνει
23 Φεβρουαρίου 2017

Σε ανακοίνωση της η ΕΠΣ Πειραιά αναφέρεται για τις κλήσεις σε απολογία, τις ποινές των ποδοσφαιριστών και για την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης Αρχαιρεσιών των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ μαζί και με την αντίστοιχη εγκύκλιο αρχαιρεσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κλήσεις σε απολογία

Από την Πειθαρχική καλούνται σε έγγραφη απολογία ο κ. ΑΛΑΪΣΚΑΣ Α. βοηθός προπονητή του σωματείου ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ (αγώνας της 18.02.2017 ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ – ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ), ο κ. ΓΑΛΟΥΝΗΣ Χ. προπονητής του σωματείου ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (αγώνας της 18.02.2017 ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ), ο κ. ΛΙΑΝΟΣ Γ. εκπρόσωπος του σωματείου ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ και ο κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Κ. εκπρόσωπος του σωματείου ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ (αγώνας της 18.02.2017 ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ – ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ).

*Τα σχετικά υπομνήματα θα πρέπει να υποβληθούν στην γραμματεία της Ένωσης έως και 3 ημέρες από την ενημέρωση των σωματείων και των εκπροσώπων τους.

Ποινές Ποδοσφαιριστών

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., καθώς επίσης τα Φύλλα Αγώνων Πρωταθλήματος της 18 & 19.2.2017, διοργάνωσης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, επιβάλλει ποινές σε ποδοσφαιριστές σωματείων ως εξής:

ΣΑΛΑΤΑΣ Π. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. (Κ) ΑΠΟ 20.2.2017.

YEGHYAN M. ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. (Κ) ΑΠΟ 20.2.2017.

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Σ. ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. (Κ) ΑΠΟ 19.2.2017.

KORAQI J. ΑΜΦΙΑΛΗ ΔΥΟ (2) ΑΓ.ΗΜ. ΑΠΟ 20.2.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 20€

ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ Α. ΝΕΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. ΑΠΟ 20.2.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 10€

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γ. ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. ΑΠΟ 20.2.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 10€

ΒΑΣΙΛΗΣ Α. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΔΥΟ (2) ΑΓ.ΗΜ. ΑΠΟ 19.2.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 20€

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ Θ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. ΑΠΟ 20.2.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 10€

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Φ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. ΑΠΟ 20.2.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 10€

ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ Χ. ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΤΡΕΙΣ (3) ΑΓ.ΗΜ. ΑΠΟ 19.2.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 30€

ΚΑΡΝΑΤΟΣ Σ. ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. (Κ) ΑΠΟ 19.2.2017.

ΛΑΟΥΝΑΡΟΣ Ε. ΑΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. ΑΠΟ 19.2.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 10€

ΑΛΗ Ο. 1422494 ΜΙΑ (1) ΑΓ.ΗΜ. (Κ) ΑΠΟ 20.2.2017.

ΣΔΡΕΝΙΑΣ Α. 1011383 ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΑΓ.ΗΜ. ΑΠΟ 19.2.2017 ΚΑΙ ΧΡΗΜ.ΠΟΙΝΗ 40€

*Στο γήπεδο Σιταποθηκών, – κι όχι στο «Π. Σαλπέας» θα διεξαχθεί ο Σαββατιάτικος αγώνας πρωταθλήματος

ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – Α.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, αφού παρότι το γήπεδο «Π. Σαλπέας» είναι έτοιμο, προέκυψε θέμα με την παράδοση του έργου από την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο της ανακατασκευής.

Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης Αρχαιρεσιών των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και ιδίως τα άρθρα 20, 21, 22, 23, 24, 25, 27, 28, 29, 30 & 31 αυτού, καθώς και τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού Εφαρμογής Καταστατικού Παραρτήματος Α & Β του Καταστατικού αυτής και την από 22 .2.2017 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ (Πρακτικό συνεδρίασης με αρ. 82).

ΣΥΓΚΑΛΟΥΜΕ

Την Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Φάληρο Πειραιά στις 6 Μαρτίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων των γραφείων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Φ – Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου Νέο Φάληρο, με τα παρακάτω :

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ανάγνωση και επικύρωση πληρεξουσίων αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας παρισταμένων μελών.

2. Εκλογή τριών (3) γραμματέων για την τήρηση των Πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης Αρχαιρεσιών.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Γενικής Συνέλευσης προεδρεύει ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

3. Εκλογή δυο (2) μελών Εφορευτικής Επιτροπής και εφόσον δεν οριστεί δικαστής ως δικαστικός αντιπρόσωπος -Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, εκλογή τριών (3) μελών της Εφορευτικής Επιτροπής.

4. Αρχαιρεσίες για την εκλογή ένδεκα (11) τακτικών μελών και επτά (7) αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, τετραετούς θητείας, με μυστική ψηφοφορία.

5. Αρχαιρεσίες για την εκλογή τριών (3) τακτικών μελών και δυο (2) αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, τετραετούς θητείας, με μυστική ψηφοφορία.

Εάν δεν υπάρχει απαρτία, η Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών θα πραγματοποιηθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση, την ίδια ημέρα Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 και ώρα 17.00, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τα θέματα που αφορούν την εκπροσώπηση των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, όπως και κάθε άλλο που αφορά την Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών, ρυθμίζονται από τις σχετικές διατάξεις του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και αναφέρονται στην Εγκύκλιο που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

1. Η Γενική Συνέλευση αποτελείται από το σύνολο των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο Όργανο της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ. (άρθρο 20 παρ.1, του Καταστατικού Ε.Π.Σ.Π.)

2. Κάθε σωματείο εκπροσωπείται στην Γεν. Συνέλευση δι’ αντιπρόσωπου του, από έναν Τακτικό και έναν Αναπληρωματικό αντιπρόσωπο.( άρθρο 22 του Καταστατικού Ε.Π.Σ.Π.)

3. Κάθε σωματείο διαθέτει μια ψήφο στην Γενική Συνέλευση. (άρθρο 22 του Καταστατικού Ε.Π.Σ.Π.)

Αντιπρόσωπος σωματείου ορίζεται μέλος του σωματείου με δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται.

Κάθε αντιπρόσωπος μπορεί να εκπροσωπεί ένα μόνο σωματείο (άρθρο 4 παρ.1, – Παράρτημα Β Καταστατικού Ε.Π.Σ.Π)

4. Οι αντιπρόσωποι του σωματείου νομιμοποιούνται με την κατάθεση στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ το αργότερο προ τριών ( 3) ημερών από την ημέρα της Γ.Σ. μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας αποστολής και της ημέρας της Γ.Σ, ήτοι μέχρι τις 02.3.2017 ειδικού πληρεξούσιο έγγραφου του αντιπροσωπευόμενου σωματείου – μέλους (άρθρο 22 του Καταστατικού Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ)

5. Στη Γεν. Συνέλευση προεδρεύει ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ (άρθρο 21 παρ.3,- Καταστατικού Ε.Π.Σ.Π.)

6. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ δεν μπορεί να είναι αντιπρόσωπος σωματείου μέλους στη Γενική Συνέλευση (άρθρο 21, παρ. 4 Καταστατικού Ε.Π.Σ.Π.). Κατ΄ εξαίρεση δικαιούνται να είναι αντιπρόσωποι με πλήρη δικαιώματα, των σωματείων- μελών στις Γενικές Συνελεύσεις των Αρχαιρεσιών (άρθρο 21 παρ. 4 – Καταστατικού Ε.Π.Σ.Π)

7. Στερείται του δικαιώματος ψήφου στη Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών κάθε σωματείο, εφόσον στο προ της Γενικής Συνέλευσης ημερολογιακό έτος δεν είχε συμμετάσχει σε αγώνες με δέκα οκτώ (18) τουλάχιστον ποδοσφαιριστές. (άρθρο 4 παρ. 2 ,παράρτημα Β’- Καταστατικού Ε.Π.Σ.Π.)

8. Προπονητές, διαιτητές και ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να εκπροσωπούν σωματεία, ούτε να μετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

9. ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

α) Η Εκτελεστική Επιτροπή (πρώην Διοικητικό Συμβούλιο) της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ απαρτίζεται από ένδεκα (11) Τακτικά μέλη και 7 αναπληρωματικά (άρθρο 30 παρ.1-Καταστατικού Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ)

β) Η Εξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζεται από τρία (3) Τακτικά μέλη και δυο (2) αναπληρωματικά (άρθρο 39 παρ. α -Καταστατικού Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ)

γ) Για την εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κάθε σωματείο –μέλος, μπορεί να υποδεικνύει έναν (1) υποψήφιο ως τακτικό και έναν (1) αναπληρωματικό.

δ) Η υπόδειξη – κατάθεση των υποψηφιοτήτων (μεμονωμένων υποψηφίων η’ συνδυασμών) θα γίνεται εγγράφως πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνερχόμενη, για την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής , Γενική Συνέλευση μη υπολογιζόμενων της ημέρας κατάθεσης και της ημέρας της Γ.Σ., ήτοι μέχρι τις 28/2/2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 17.00

Εάν πρόκειται για την κατάθεση συνδυασμού εκτός από τα έγγραφα των υποδείξεων & βεβαιώσεων των σωματείων-μελών απαιτείται και έγγραφη δήλωση του συνόλου των περιλαμβανόμενων στον συνδυασμό υποψηφίων στην οποία θα δηλώνουν ότι κατέρχονται ως συνδυασμός καθώς και την επωνυμία αυτού.

Ταυτόχρονα με την υπόδειξη –κατάθεση κατατίθενται στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ πιστοποιητικό ποινικού μητρώου του κάθε υποψηφίου και υπεύθυνη δήλωση του ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα και στους περιορισμούς του Παραρτήματος Α΄ του Καταστατικού (άρθρο 30 του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ).

Κάθε ψηφοδέλτιο συνδυασμού πρέπει να περιλαμβάνει αριθμό υποψηφίων ίσο με τον αριθμό των θέσεων που προβλέπει το καταστατικό της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής αλλιώς είναι απαράδεκτο. (άρθρο 30 Καταστατικού της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ).

10. Υποψήφιος για να εκλεγεί μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ή άλλου, από το Καταστατικό προβλεπόμενου οργάνου της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ απαιτείται κατά το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητας, να είναι μέλος ποδοσφαιρικού σωματείου που αποτελεί μέλος της, με δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται.

Η συνδρομή της προϋπόθεσης αυτής, αποδεικνύεται με βεβαίωση του οικείου σωματείου, που αποτελεί μέλος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ (άρθρο 2, παρ. 3-Παράρτημα Β΄ Καταστατικού της Ε.Π.Σ.Π.).

Σημειώνουμε ότι στο άρθρο 30 του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αναφέρονται όλες οι διαδικασίες για τις εκλογές και τους υποψήφιους για τα Όργανα της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ο δε τρόπος διεξαγωγής των εκλογών και εκλογής των υποψηφίων για τα όργανα της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ορίσθηκε με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συνεδρίαση της 23.1.2017 (Πρακτικό Νο 80)

Στις σχετικές επίσης διατάξεις των παραρτημάτων (Α΄ και Β΄) του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αναφέρονται τα κωλύματα και οι περιορισμοί για την υποβολή υποψηφιοτήτων και την εκλογή στα Όργανα της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

11. Οι αντιπρόσωποι των σωματείων (Τακτικός – Αναπληρωματικός) στην Γεν. Συνέλευση Αρχαιρεσιών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ οφείλουν να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα τους ή διαβατήριο η’ δίπλωμα οδήγησης η’ οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία τους.

12. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία στην Γ.Σ. Αρχαιρεσιών στις 06 .03.2017 και ώρα 16.00 εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 24 του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και η Γεν. Συνέλευση επαναλαμβάνεται την ίδια ημέρα και ώρα 17.00 στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, χωρίς νέα πρόσκληση. (άρθρου 24 παρ.2 του Καταστατικού Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ)

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ