Εφημερίδα Κοινωνική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΜΕΤΡΟ θα αλλάξει τον Πειραιά – «Οι προοπτικές για την περιοχή είναι μεγάλες» (αποκλειστικές φωτογραφίες)

 Breaking News

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΜΕΤΡΟ θα αλλάξει τον Πειραιά – «Οι προοπτικές για την περιοχή είναι μεγάλες» (αποκλειστικές φωτογραφίες)
09 Φεβρουαρίου 2017

Περιοδεία στον Πειραιά πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το κεντρικό εργοτάξιο του Μέτρο στην περιοχή μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τους μηχανικούςκαι τον Δ/ντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό κ. Παπαδόπουλο για την πορεία του έργου. Ο Πρόεδρος που έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, λίγο πριν ξεκινήσει η ξενάγηση στο έργο, δέχτηκε και… κέρασμα. Οι εργαζόμενοι του εργοταξίου τον περίμεναν με ένα ζεστό καφέ τον οποίο δέχτηκε με χαρά ο πρόεδρος της ΝΔ και τον ήπιε στην υγειά τους με ευχαρίστηση. «Μόλις επισκέφθηκα το εργοτάξιο του Μετρό στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει τον Πειραιά», πρόσθεσε.

Με αφορμή την επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον Πειραιά, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε σήμερα στον Πειραιά, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο και ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» για τις εργασίες και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, συμφωνήσαμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συναντηθούμε, προκειμένου να συζητήσουμε αναλυτικότερα τα θέματα που αφορούν στην πόλη του Πειραιά και τις προοπτικές της, αλλά και θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Τον Κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν βουλευτές, αντιδήμαρχοι, στελέχη του κόμματος Α’ και Β’ Πειραιά, πολιτευτές και μέλη της ΝΟΔΕ.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε το βιομηχανικό πάρκο Σχιστού. Συναντήθηκε με εκπροσώπους εταιριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που, όπως του επεσήμαναν, έχουν να κάνουν με την έλλειψη ενός σταθερού φορολογικού και νομικού πλαισίου. Οι επιχειρηματίες τόνισαν την ανάγκη να λειτουργήσουν ξανά τα ναυπηγεία στην περιοχή με στόχο να επαναπατρίσουν τα 14 δις δολάρια, που έφερνε η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη χώρα και τώρα μεταφέρονται αλλού. Μιλώντας με τους επιχειρηματίες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η αγορά της ναυτιλίας είναι παγκόσμια ανταγωνιστική, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναδείξει. Όπως είπε θα πρέπει η χώρα να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική σε έναν τέτοιο κλάδο και στάθηκε ιδιαίτερα στην Cosco καθώς, όπως δήλωσε, είναι ευκαιρία να αποκτήσει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική όλος ο κλάδος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νέες επενδύσεις, σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις. «Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις. Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν ας μιλήσουμε για το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε την περιοδεία του επισκεπτόμενος την κεντρική αγορά του Κορυδαλλού, όπου και είχε επαφές με κατοίκους και επιχειρηματίες.

Όπως λένε στο κόμμα ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες με στόχο να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να ενημερώνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

2

11

22

33

3

4

5

6

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ