Εφημερίδα Κοινωνική

Απαντήσεις για το γήπεδο του ΕΘΝΙΚΟΥ – Πού βρίσκεται η διαδικασία

 Breaking News

Απαντήσεις για το γήπεδο του ΕΘΝΙΚΟΥ – Πού βρίσκεται η διαδικασία
20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του στην πίτα του Εθνικού στο Δημοτικό Θέατρο, μεταξύ άλλων, τόνισε: Δε νομίζω να υπάρχει διαχρονικά, Δήμαρχος της πόλης που να μην ήθελε να βοηθήσει, να συνδράμει, ώστε ο Εθνικός να αποκτήσει νέο γήπεδο. Αυτό είναι αντικειμενικό και πρέπει να δούμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν. Ο Πρόεδρος του Εθνικού εδώ και δυόμιση χρόνια που είμαι στο τιμόνι του Δήμου έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες, στις οποίες κι εγώ αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης είμαστε δίπλα του. Το πρόβλημα είναι η γη. Κατάφερε ο ίδιος με δικές του πρωτοβουλίες και εξαιρέθηκε ένα κομμάτι, που ήταν προς πώληση, από τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, που ήταν κατάλληλος χώρος για να γίνει το νέο γήπεδο.

Η Περιφέρεια έκανε τη δική της δουλειά και είχε την πρόθεση να διαθέσει, αν θυμάμαι καλά, 2,5 ή παραπάνω εκατομμύρια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το γήπεδο του Εθνικού.

Άρα, φαινόταν ότι πραγματικά μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Είναι εξαιρετικά δύσκολες ορισμένες διαδικασίες.

Από το ΤΑΙΠΕΔ να πάει στη Γεν. Γραμματεία υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες μέσα στο ΦΕΚ, που δεν επιτρέπουν να γίνουν γήπεδα με κερκίδες, μόνο εγκαταστάσεις χωρίς κερκίδες.

Το δασαρχείο βάζει τα δικά του θέματα γιατί υπάρχουν δέντρα. Μιλάμε λοιπόν για μια σειρά θεμάτων. Άλλαξε ο Υπουργός μπήκε ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος είναι Πειραιώτης. Το ξανασυζητάμε με τον Πρόεδρο εδώ και με την Περιφέρεια και για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να γίνει μια συνολική προσπάθεια και νομίζω όλοι το προσεγγίζουμε θετικά.

Εντύπωσή μου είναι ότι τουλάχιστον για το ΣΕΦ, εάν μέχρι τον Μάιο δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε άκρη, θα πρέπει να κοιτάξουμε να βρεθεί οριστική λύση. Αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις για να συνεννοηθούμε.

Έζησα στον χώρο του ποδοσφαίρου 20 χρόνια σε ένα αντίπαλο βέβαια σωματείο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Γνωρίζω την ιστορία του Εθνικού, πόσο μεγάλο σωματείο είναι, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα. Εύχομαι να βρει τον δρόμο του συνολικά ο Εθνικός και σε επίπεδο ποδοσφαίρου. Η πόλη έχει ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη και ένας υγιής ανταγωνισμός μεταξύ του Εθνικού και του Ολυμπιακού και όχι αυτά που γίνονταν παλιά.

Πιστεύω ότι ο Εθνικός μπορεί να τα καταφέρει. Έχει ανθρώπους που τον αγαπάνε και σήμερα αποδεικνύεται αυτό στην κατάμεστη αίθουσα. Δεν έχω δει πιο πολύ κόσμο στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά».

Δείτε αναλυτικά την ομιλία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη:

http://koinoniki.gr/2017/02/o-giannis-moralis-parevrethike-se-ekdilosi-tou-ethnikou-pireos-sto-dimotiko-theatro/

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ