Εφημερίδα Κοινωνική

Σπείρα νεαρών «πλημμύριζε» με χασίς στη Λέσβο και την Αττική

 Breaking News

Σπείρα νεαρών «πλημμύριζε» με χασίς στη Λέσβο και την Αττική
26 Ιανουαρίου 2017

Ένας νεαρός Έλληνας μόλις 24 χρόνων «έλυνε κι έδινε» συντονίζοντας ένα ολόκληρο κύκλωμα που είχε στήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, μέσω του οποίου διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο νησί της Λέσβου. Μάλιστα έκανε… «εξαγωγές» σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ήδη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 62 αγοραστών!

Μαζί με τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης τρεις ακόμη Έλληνες ηλικίας 22, 24 και 24 χρόνων τους οποίους προμήθευε με ακατέργαστη κάνναβη για την διακινήσουν στους υποψήφιους αγοραστές με αντάλλαγμα μερίδιο από τα έσοδα. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 3.175 ευρώ, ενώ άλλος ένας 47χρονος Έλληνας συνελήφθη την ώρα που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών για λογαριασμό του κυκλώματος με το Δ.Χ. φορτηγό του.

Παρά τα μέτρα προφύλαξης που έπαιρναν τα μέλη του κυκλώματος και την κωδικοποιημένη ορολογία που χρησιμοποιούσαν στις επικοινωνίες τους, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν και έκαναν εφόδους στα σπίτια τους, τα οχήματα και άλλους χώρους. Με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου, ανακάλυψαν και κατέσχεσαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους δυο κιλών και 575 γραμμαρίων και οκτώ τρίφτες για την θρυματοποίηση του χασίς.

Εκτός από το φορτηγό του 47χρονου, κατασχέθηκαν τέσσερις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ένας φορητός υπολογιστής, μια συσκευή usb, δέκα κινητά, μια κάμερα και διάφορα έγγραφα που εξετάζονται ως πειστήρια. Οι δράστες, που είχαν στην κατοχή τους δύο σουγιάδες και ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα», οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ