Εφημερίδα Κοινωνική

Σχέδιο για την απασχόληση μαθητών στο σχολείο μέχρι τις 20.00

 Breaking News

Σχέδιο για την απασχόληση μαθητών στο σχολείο μέχρι τις 20.00
12 Ιανουαρίου 2017

Σχέδιο ώστε να μπορεί να παραμένει το παιδί στο χώρο του σχολείου έως και τις 8 το βράδυ ανακοίνωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, προαναγγέλλοντας «ένα πλέγμα παροχών-υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί».

Όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κατσαφάδου, τα παιδιά θα μένουν στο ολοήμερο σχολείο ως τις 4 μ.μ. και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία. «Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 16.00 και μετά θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα ανασχεδιάσουμε», ανέφερε η κ. Φωτίου.

«Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ», πρόσθεσε.

Ακόμη εξήγγειλε «πολύ σύντομα την ίδρυση περισσότερων βρεφικών σταθμών» λέγοντας ότι «το περσινό σύστημα που εφαρμόσαμε με το voucher ανέδειξε αυτό που ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί, ότι δηλαδή η χώρα δεν έχει βρεφικούς σταθμούς». «Αυτό το μελετάμε στο υπουργείο μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών και μαζί με το Ανάπτυξης, για να μπορέσουμε να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των βρεφικών σταθμών» σημείωσε.

Υπενθύμισε επίσης ότι «δώσαμε για πρώτη φορά το δικαίωμα 45.000 παιδιά να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς που προέρχονταν όχι μόνο από εργαζόμενες μητέρες, αλλά από άνεργες μητέρες και από φτωχές οικογένειες».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ