Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραϊκός Σύνδεσμος: Προσφορά στην Κοινωνία και στην Παιδεία

 Breaking News

Πειραϊκός Σύνδεσμος: Προσφορά  στην Κοινωνία και στην Παιδεία
20 Ιανουαρίου 2017

Την Κυριακή 15-1-2017 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Π.Σ. στην ιστορική αίθουσα του ΒΑΡΩΝΟΥ ΚΙΜΩΝΟΣ ΡΑΛΛΗ στον 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου επί της οδού Καραΐσκου 104, με την παρουσία του Προέδρου του Π.Σ. και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την τελετή της κοπής πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Ν. Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για τις άοκνες πρόσπάθειές τους να κρατήσουν το Ιστορικό Ιδρυμα ψηλά σε δύσκολες εποχές «… ώς Φάρο του Πολιτισμού» όπως είπε και τους συνεχάρη για την πολυετή προσφορά στην Κοινωνία και την Παιδεία. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και παραβρέθηκαν φίλοι του Π.Σ., μέλη του Δ.Σ., γονείς σπουδαστών, εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Πειραιά, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Στην προσφώνηση που έκανε η Έφορος Κοσμητείας και Κοινωνικών εκδηλώσεων κα Λίνα Δικαιάκου καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Π.Σ. κ. Αναστάσιο Βέργο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τα θερμά λόγια και τις ευλογίες, καθώς και για τη συνεχή στήριξη που προσφέρει στον Π.Σ.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους καλεσμένους όταν ο Έφορος Καλλιτεχνικού κ. Γεώργιος Δρούζας ανακοίνωσε ένα σύντομο Μουσικό πρόγραμμα από τους σπουδαστές του τμήματος Μονωδίας του ΩΔΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Δρούζας ανέφερε : « …ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ιδιαίτερα στους 360 σπουδαστές της Εφορείας Καλλιτεχνικού καλή πρόοδο, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι στην φετινή τελετή, η ΧΟΡΩΔΙΑ του Π.Σ που εισέρχεται στο εκατό εικοστό πρώτο (121) χρόνο λειτουργίας της δεν θα συμμετάσχει λόγω πολλών εκδηλώσεων στο διάστημα των εορτών και τη θέση της στη σημερινή τελετή θα πάρει ένα έξ ίσου σημαντικό Μουσικό τμήμα του ΩΔΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – αυτό της Μονωδίας και Φωνητικής».

Πράγματι, οι σπουδαστές, Δήμητρα Δουμένη και Αλέξης Νίνκοβιτς ερμηνεύοντας τα μουσικά έργα « Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο» του Ν. Rimsky-Korsakov και «Τη Σερενάτα του Αρλεκίνου » του R. Leonkavallo, της ‘Οπερας του Παλιάτση, αντίστοιχα, καταχειροκροτήθηκαν από όλους και εισέπραξαν τα συγχαρητήρια. Όπως, επίσης, ο Τενόρος, καθηγητής και Δ/ντής του τμήματος κ. Γεώργιος Μισαηλίδης.

2

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε τον πρώην Υπουργό κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, τον πρώην Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νήσων κ.Παναγιώτη Μελά, τον επί 16ετία πρώην Δήμαρχο Ύδρας και π. Περιφερειάρχη Δυτικής Πελοποννήσου κ. Σπύρο Σπυρίδωνα, τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ του Π.Σ. κ. Μπάμπη Λιβιεράτο, τον Αντιδήμαρχο Πειραιά κ. Κυριάκο Σιγαλάκο, τον Δικηγόρο κ. Ηλία Σκαφιδά, τον π. Δημ. Σύμβουλο κ. Γιάννη Αλιφραγκή, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων της Ιωνιδίου Σχολής κ. Κων/νο Μπουρλετίδη, τον Συγγραφέα και Λογοτέχνη κ. Τραϊφόρο, το Μέλος και πρώην Ταμία του Π.Σ. κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου, κ.α.

3

4

5

6

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ