Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΦΚΑ: Στόχος η έκδοση συντάξεων σε τρεις μήνες

 Breaking News

ΕΦΚΑ: Στόχος η έκδοση συντάξεων σε τρεις μήνες
07 Ιανουαρίου 2017

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96,0», ο πρόεδρος του Φορέα, Αθανάσιος Μπακαλέξης υποστήριξε ότι στόχος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι στο τέλος του 2017 οι νέες συντάξεις να εκδίδονται σε μόλις τρεις μήνες.

«Οι άμεσες προτεραιότητες είναι να εφαρμοστούν οι πρόνοιες και οι προβλέψεις, με τις οποίες έχει σχεδιαστεί o ΕΦΚΑ, για να αισθανθούν οι πολίτες τη γρήγορη και άμεση ανταπόκριση, σε όλα τα αιτήματα που εκκρεμούν» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα των συντάξεων, υποστήριξε πως είναι «επιτακτική ανάγκη να βγουν οι 100.000 αιτήσεις που εκκρεμούν, και οι νέες συντάξεις να εκδίδονται, έως το τέλος του έτους, σε τρεις μήνες».

«Δεν είναι απλό το εγχείρημα, ούτε εύκολο, καθώς ενώνονται τα εννέα ταμεία της χώρας, τα οποία καλύπτουν όλο τον ελληνικό πληθυσμό» έσπευσε να προσθέσει.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο επικεφαλής του ΕΦΚΑ διευκρίνισε ότι «αυτό είναι θέμα, το οποίο θα το δούμε στην πορεία» και συμπλήρωσε πως «πρόκειται για κάτι, το οποίο σχετίζεται με τη συνολική οικονομική της χώρας».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ