Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΕΗ: Άτυπη παράταση έως την ερχόμενη Πέμπτη για ρύθμιση χρεών

 Breaking News

ΔΕΗ: Άτυπη παράταση έως την ερχόμενη Πέμπτη για ρύθμιση χρεών
02 Ιανουαρίου 2017

Άτυπη παράταση έως την ερχόμενη Πέμπτη για την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής χρεών – σε 36 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 10 ευρώ – έδωσε η ΔΕΗ, η οποία, σύμφωνα με πηγές, σχεδιάζει νέα προγράμματα διακανονισμών και μειώσεις στα τιμολόγια για εκείνους που προκαταβάλλουν όλο το ποσό του ετήσιου λογαριασμού ρεύματος

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ έχει προβληματίσει τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να καταθέσει προτάσεις στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου. Πηγές τονίζουν ότι έχουν εξεταστεί προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας της επιχείρησης και η υποχρέωση της ΔΕΗ να αναχρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 787 εκατ. ευρώ το 2017 .

Μεταξύ αυτών είναι η έκπτωση 6% σε πελάτες της έναντι προπληρωμής της ετήσιας κατανάλωσής τους. Δηλαδή, όσοι συνεπείς καταναλωτές δεχθούν να προπληρώσουν την κατανάλωση ενός έτους σε ρεύμα, θα απολαμβάνουν έκπτωση 6%. Επίσης,εξετάζονται εκπτώσεις σε ποσοστό 8%-10% για καταναλωτές που θα παγώσουν τις οφειλές τους μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ και θα αποπληρώνουν κανονικά τους τρέχοντες λογαριασμούς της. Να σημειωθεί ότι οι συνολικές ανεξόφλητες οφειλές ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ, δηλαδή ανέρχονται στο 50% του τζίρου της.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ