Εφημερίδα Κοινωνική

«Βόμβα» από ΔΝΤ: Ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές

 Breaking News

«Βόμβα» από ΔΝΤ: Ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές
07 Δεκεμβρίου 2016

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «έριξε» νέα βομβά ζητώντας από την κυβέρνηση, μέσω e-mail, τα καταστήματα να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Θέμα ωραρίου των καταστημάτων έθεσε αιφνιδιαστικά το ΔΝΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνούς, η κυβέρνηση βρέθηκε ενώπιον μιας νέας απαίτησης του Ταμείου την περασμένη Παρασκευή, το οποίο με email ζήτησε να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει μέσα στο Δεκέμβριο προκειμένου η αγορά να λειτουργεί ελεύθερα και τις 52 Κυριακές του χρόνου, κάτι που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας απέρριψε.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα, μάλιστα, το οποίο εστάλη ξεχωριστά από τους άλλους δανειστές, γινόταν η σημείωση ότι το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν εφαρμόστηκε.

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν αρνητική με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καθοριστούν γενικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μια περιοχή θα χαρακτηρίζεται τουριστική. Σε αυτές τις περιοχές, σημείωσε το υπουργείο, οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα. Οι αντιπεριφεριάρχες θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν γι” αυτές τις περιοχές τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα.

Η ελληνική πλευρά φέρεται, επίσης, να παρουσίασε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το σημερινό σύστημα αποδίδει καθώς με βάση τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ ήδη αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των Κυριακών στις οποίες είναι ανοιχτά τα καταστήματα είναι 38,6.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ