Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεργασία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με το Τελωνείο Κήπων

 Breaking News

Συνεργασία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με το Τελωνείο Κήπων
15 Δεκεμβρίου 2016

Στο πλαίσιο επιχειρησιακής συνεργασίας του Τελωνείου Κήπων με το Λιμενικό Σώμα τη Δευτέρα 28-11-2016, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου με την συνδρομή οχήματος ανίχνευσης (x-ray) της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε Ε.Ι.Χ με πινακίδες Σκοπίων, εντόπισαν στις προσωπικές αποσκευές 40χρονου αλλοδαπού, πέντε (05) πλάκες χρυσού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και εβδομήντα πέντε γραμμαρίων (4.075 Kgr) και δεκατέσσερις (14) χρυσές Λίρες Αγγλίας. Για τον χρυσό δεν προέκυψε η καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων στο Δημόσιο, ενώ η διαδικασία και ο τρόπος μεταφοράς του παραπέμπει σε κυκλώματα εμπορίας και μεταφοράς χρυσού προς την Τουρκία, λόγω της μεγάλης ζήτησης και της αυξημένης τιμής του.

Η συνολική αξία των ανωτέρω προσδιορίζεται περίπου στις εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ (120.000,00€). Παράλληλα ο ανωτέρω είχε και είκοσι μία χιλιάδες ευρώ (21.000,00€) μετρητά, για τα οποία δεν υποβλήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη Δήλωση Ρευστών Διαθεσίμων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Αλεξανδρούπολης, επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο περίπου εξήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (65.000,00€), ενώ για τον χρυσό θα ακολουθηθεί η νόμιμη Τελωνειακή διαδικασία εξαγωγής του.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχειρησιακής συνεργασίας, βεβαιώθηκαν ακόμη τέσσερις (04) παραβάσεις εκ των οποίων μία (01) για λαθρεμπόριο καπνικών, μία (01) για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων και δύο (02) για αδήλωτα μετρητά, ενώ εισπράχθηκαν πρόστιμα δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€) περίπου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ