Εφημερίδα Κοινωνική

Σήμα SOS από τα Κύθηρα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος

 Breaking News

Σήμα SOS από τα Κύθηρα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος
16 Δεκεμβρίου 2016

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή , ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κύθηρα σχετικά με το μεταφορικό αλλά και την ανάγκη να γίνει άμεσα.

Στην επιστολή μέσα αναφέρεται ότι ο Δήμος Κυθήρων μετά από συνεχής συνεργασία με τον Υπουργό κ. Δρίτσα και με τον Γ.Γ. και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας, κατάφεραν να επιτύχουν τη διεύρυνση των επιδοτούμενων δρομολογιακών γραμμών δημόσιας υπηρεσίας που εξυπηρετούν τα Κύθηρα και Αντικύθηρα.

Συνεχίζει λέγοντας με τις αποφάσεις του Υπουργού ΝΝΠ όπου έγινε η έγκριση και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του ανοικτού, δημόσιου, διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών των Κυθήρων και Αντικυθήρων και μειοδότες αναδείχθηκαν:

α) η εταιρεία ΛΑΝΕ με το Ε/Γ – Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ (περιφερειακές γραμμές) και

β) η εταιρεία ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε. με το Ε/Γ – Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ (τοπκή γραμμή).

Τονίζει ότι έχει περάσει ένας μήνας από την έγκριση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και δεν έχει γίνει η υπογραφή των συμβάσεων, ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Συμπληρώνει ότι εδώ και ένα μήνα το Ε/Γ – Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ έχει αποχωρήσει από τη γραμμή των Κυθήρων για να αντικαταστήσει το Ε/Γ – Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ και έχοντας ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σύνδεση μεταξύ των νησιών με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη, όπου σύμφωνα με τον ίδιο αποτελούν λιμένες μέγιστης σπουδαιότητας και οικονομικής σημασίας για τον τόπο τους.

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πληροφορήθηκαν ότι το Ε/Γ – Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ θα παραμείνει εκτός γραμμών Κυθήρων τουλάχιστον μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2017 προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα μετακίνησης στους κατοίκους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων που επιθυμούσαν να μεταβούν στα νησιά τους για τις εορτές αλλά αδυνατούν να ταξιδέψουν μέσω Νεαπόλεως Βοιών (350 χλμ από την Αθήνα οδικώς).

Με αυτή την επιστολή ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ζητά να ενημερωθεί σχετικά με την ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων στις 2 μειοδότριες εταιρείες και την άμεση έναρξη των νέων δρομολογίων και επιπλέον, τόνισε ότι είναι άκρως απαραίτητο να βρεθεί ένας τρόπος σύνδεσης των νησιών με τον Πειραιά και την Κρήτη κατά τη διάρκεια των εορτών, έστω 2 με 3 δρομολόγια και μέχρι την επαναφορά στη γραμμή του Ε/Γ – Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ