Εφημερίδα Κοινωνική

Έφη Αχτσιόγλου: Η αντιπολίτευση να πάρει θέση για τα εργασιακά

 Breaking News

Έφη Αχτσιόγλου: Η αντιπολίτευση να πάρει θέση για τα εργασιακά
09 Δεκεμβρίου 2016

Η αντιπολίτευση να πάρει θέση για τα εργασιακά, ήταν το μήνυμα της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου κατά την πρώτη της ομιλία στη Βουλή, η οποία ήταν για τον προϋπολογισμό του 2017.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Εμείς έχουμε από καιρό δηλώσει τη θέση μας: Είμαστε με τον κόσμο της εργασίας. Και δηλώνουμε σαφώς ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβάλει στην Ελλάδα ένα καθεστώς εξαίρεσης από το πλαίσιο των κοινωνικών κατακτήσεων των λαών και της ιστορίας της. Η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά δεν είναι μη αναστρέψιμη» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

Για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η υπουργός επεσήμανε ότι «συνιστά για την κυβέρνησή μας κεντρικό πολιτικό αίτημα στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τις ομαδικές απολύσεις, επεσήμανε ότι «αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το ΔΝΤ».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε ότι στον κύκλο διεθνών επαφών με πολιτικές δυνάμεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις «εισπράξαμε ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι από τη νέα χρονιά τα πρόστιμα του ΣΕΠΕ θα αποδίδονται στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ σχεδιάζεται αναμόρφωση της αρχιτεκτονικής των προστίμων έτσι ώστε να παρέχονται κίνητρα στους εργαζόμενους να απευθυνθούν στην Επιθεώρηση.

Ακόμη, μέσα στον Δεκέμβριο θα ψηφιστεί από τη Βουλή ρύθμιση με την οποία όλοι οι άποροι ανασφάλιστοι θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46 ευρώ για τη χρήση των υπηρεσιών ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας).


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ