Εφημερίδα Κοινωνική

Δείτε τι γίνεται με Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλο και τη λειτουργία των καταστημάτων

 Breaking News

Δείτε τι γίνεται με Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλο και τη λειτουργία των καταστημάτων
13 Δεκεμβρίου 2016

Σε αναζήτηση κεφαλαίων φέρεται ότι βρίσκεται η Σκλαβενίτης προκειμένου να καλύψει τη λειτουργία των καταστημάτων του δικτύου Μαρινόπουλος στο κρίσιμο διάστημα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Μέχρι στιγμής τα αναγκαία κεφάλαια κίνησης για την κάλυψη μισθοδοσίας, τροφοδοσίας και λοιπών υποχρεώσεων στο δίκτυο των περίπου 80 με 100 επανενεργοποιημένων σημείων της Μαρινόπουλος, που διαθέτουν μια βασική γκάμα κωδικών, προέρχονται από τα προβλεπόμενα 80 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου συνεννόησης που είχε υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μεταξύ των εμπλεκομένων αλυσίδων και των τραπεζών.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό προς εκταμίευση που έχει απομείνει από την ενδιάμεση χρηματοδότηση είναι περιορισμένο και ενδέχεται να μην είναι επαρκές για την κάλυψη των αναγκών ενός διμήνου.

Εξάλλου, το ΜoU όριζε ότι ο μηχανισμός εκταμίευσης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης καλύπτει έως και τον μήνα Νοέμβριο, με την 31η Οκτωβρίου 2016 να αποτελεί την τελευταία ημερομηνία στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα κατά την οποία θα ήταν άμεσα διαθέσιμα 7,5 εκατ. ευρώ από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σημειώνεται ότι οι εκταμιεύσεις δεν τήρησαν το χρονοδιάγραμμα και ξεκίνησαν κατά τι αργότερα από τα προβλεπόμενα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα κεφάλαια.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες θέλουν την πλευρά της Σκλαβενίτης να βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του τρόπου κάλυψης των επιπλέον κεφαλαίων που δύνανται να απαιτηθούν. Πάντως, η εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης της Σκλαβενίτης να στηρίξει το όλο εγχείρημα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το επιτελείο της αλυσίδας προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στο οργανωτικό «νοικοκύρεμα» του δικτύου της Μαρινόπουλος, π.χ. αλλαγή στα πρότυπα μηχανογράφησης, καλύπτοντας με ίδια κεφάλαια τις διαδικασίες.

Μολονότι οι προσδοκίες για ισχυρές αποδόσεις στο δίκτυο της Μαρινόπουλος στο διάστημα της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς φαίνεται ότι έχουν ατονήσει, ενδεχόμενες καλές επιδόσεις στους τζίρους των καταστημάτων θα ενίσχυαν τη χρηματοδοτική ευελιξία κατά το χρονικό διάστημα έως την έκδοση της δικαστικής απόφασης για το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 βθ, που θα ανοίξει τον δρόμο στη νέα χρηματοδότηση συνολικού ύψους 487 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στα σημεία που έχουν ήδη τροφοδοτηθεί με μια επαρκή γκάμα προϊόντων η επισκεψιμότητα είναι διαφορετική, ανάλογα με την περιοχή του εκάστου καταστήματος.

Υπό το πρίσμα αυτό και με γνώμονα τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν επί των διαδικασιών στο Πρωτοδικείο (πολυήμερη καθυστέρηση στον ορισμό εισηγητή στην υπόθεση Μαρινόπουλου), η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων Μαρινόπουλου προχώρησε -την προηγούμενη εβδομάδα- σε σειρά επαφών με εργοδότες, δικαστικούς φορείς και πολιτικούς προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με επιστολή της διοίκησης του σωματείου που εστάλη χθες στους εργαζόμενους, οι δικαστικές αρχές υποσχέθηκαν να διαθέσουν πόρους, ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέμα της εξέτασης του φακέλου για τη συμφωνία διάσωσης. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εμφανίστηκαν να έχουν «πλήρη συναίσθηση της σημασίας της υπόθεσης αυτής» και διαβεβαίωσαν το σωματείο ότι «θα εντείνουν τις προσπάθειές τους, στο επίπεδο που αναλογεί στον καθένα, για να μην υπάρχουν άσκοπες καθυστερήσεις».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σύνταξη: Δανάη Αλεξάκη


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ