Εφημερίδα Κοινωνική

Χίος: Πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στον Σύρο που κακοποιούσε τον τρίχρονο γιο του

 Breaking News

Χίος: Πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στον Σύρο που κακοποιούσε τον τρίχρονο γιο του
16 Δεκεμβρίου 2016

Tο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών κατά συγχώνευση, χωρίς αναστολή, στον 32χρονο Σύρο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη για την κακοποίηση του τρίχρονιου γιου του στις ντουζιέρες του καταυλισμού προσφύγων στη Σούδα της Χίου.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, αφού σύμφωνα με την εισαγγελέα, η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού. «Άσκησε συνειδητή βία σε βάρους του μικρού, με σκοπό μέσω αυτής της βίας, να εκβιάσει τη μητέρα του ανηλίκου να έρθει από την Τουρκία στη Χίο. Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση, όπου χρησιμοποιείται ένα μέλος της οικογένειας για να εκβιαστεί ένα άλλο μέλος της οικογένειας», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του κατηγορούμενου «πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα».

Σημείωσε ακόμη ότι «η μεταμέλεια που επέδειξε κατά τη δίκη ο κατηγορούμενος, δεν είναι αληθινή». «Περισσότερο νοιάζεται για το άτομό του, παρά για τα όσα προκάλεσε το παιδί», είπε.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, αφού κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεση. Το δικαστήριο αυτεπάγγελτα διόρισε ως συνήγορό του την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στην κατάθεση του, ο αστυνομικός – μάρτυρας κατηγορίας, υποστήριξε πως ο Σύρος προέβη στην πράξη της βιαιοπραγίας κατά του τρίχρονου παιδιού του, προκειμένου να τον λυπηθεί η γυναίκα του και να έρθει στην Ελλάδα με το άλλο τους παιδί, αφού τον έχει εγκαταλείψει και παρέμενε στην Τουρκία. Επίσης, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι το παιδί δέχθηκε 11 χτυπήματα, από τα οποία θα μπορούσε να είχε χτυπήσει σοβαρά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ