Εφημερίδα Κοινωνική

Ανοίγει πάλι θέμα Πειραϊκού Συνδέσμου – «Στενεύει ο κλοιός» – Ζητήθηκαν απαντήσεις

 Breaking News

Ανοίγει πάλι θέμα Πειραϊκού Συνδέσμου – «Στενεύει ο κλοιός» – Ζητήθηκαν απαντήσεις
16 Δεκεμβρίου 2016

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας για τη διαχείριση των οικονομικών στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, τα προηγούμενα έτη. Όλο αυτό το διάστημα επιλέγαμε το ρόλο του «παρατηρητή» των εξελίξεων σεβόμενοι την ιστορία του Πειραϊκού Συνδέσμου και την μεγάλη προσφορά που έχει στην πόλη μας. Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε σε μια σειρά σημαντικών εξελίξεων.

Αρχικά, όπως αναφέρουν επίσημα έγγραφα που εξασφάλισε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, στις 5-10-16 το Υπουργείο Περιβάλλοντος κάλεσε την διοίκηση του Πειραϊκού Συνδέσμου να δώσει έγγραφες εξηγήσεις με συγκεκριμένη μάλιστα προθεσμία ως προς τη «μη εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης σε τρία διατηρητέα κτίρια ιδιοκτησίας του Συνδέσμου, για τα οποία είχε εισπραχτεί σχετική επιχορήγηση από το ΕΤΕΡΠΣ». Τα τρία κτίρια είναι το διατηρητέο επί των οδών Αλκιβιάδου 156 και Καραΐσκου 153, το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Πραξιτέλους 184 και το διατηρητέο κτίριο επί των οδών Καραΐσκου 104 και Σωτήρος Διός.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το έγγραφο το οποίο παραδόθηκε με δικαστικό επιμελητή στην διοίκηση του Πειραϊκού Συνδέσμου, το ΕΤΕΡΠΣ εκταμίευσε κατά τα προηγούμενα έτη, «παχυλά» χρηματικά ποσά για την αποκατάσταση των παραπάνω διατηρητέων κτιρίων, που ωστόσο φαίνεται από έκθεση πραγματογνωμοσύνης, ότι αξιοποιήθηκαν για «μεμονωμένες εργασίες», κατά περίπτωση.

Παράλληλα, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημοσίας Διοίκησης εντοπίζει σημαντικές «αποκλίσεις» ως προς τα χρήματα που δόθηκαν και τις εργασίες που έγιναν. Ακολούθως, η πρόεδρος του Πρωτοδικείου Πειραιά απέστειλε προς τον Πειραϊκό Σύνδεσμο στις 26/10/16 την παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημ/κών Πειραιά με την οποία ζητούνται άμεσες απαντήσεις για τα πρόσωπα που στελέχωναν το ΔΣ του Πειραϊκού Συνδέσμου κατά τα έτη 2001-2004 καθώς και να κατατεθούν τα ιδιωτικά συμφωνητικά και οι συμβάσεις που αφορούσαν εργολαβίες για την αποκατάσταση των παραπάνω διατηρητέων κτιρίων.

Μετά από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις, μέλη του Πειραϊκού Συνδέσμου, κατέθεσαν αίτημα για να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Γενικής Συνέλευσης τα παραπάνω θέματα αλλά και να διεξαχθεί συζήτηση επί της ποινικής διαδικασίας που διενεργείται από τη Δικαιοσύνη για πρώην προέδρους του Πειραϊκού Συνδέσμου. Η εφημερίδα μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ