Εφημερίδα Κοινωνική

Παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας σε πρανή ρεμάτων από την Περιφέρεια Αττικής

 Breaking News

Παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας σε πρανή ρεμάτων από την Περιφέρεια Αττικής
07 Νοεμβρίου 2016

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου δρομολόγησε με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης την υλοποίηση του έργου «Εργασίες Άρσης Καταπτώσεων Πρανών Ρεμάτων Περιφέρειας Αττικής». Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα σε πρανή ρεμάτων αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της διάβρωσης και των καταπτώσεων κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, θα εκτελεσθούν εργασίες αποκατάστασης των πρανών, καθώς και εργασίες ανακατασκευής υφιστάμενων τεχνικών έργων στα πρανή, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα αυτών.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των πρανών σε τμήματα: του ποταμού Κηφισού (Δήμος Αχαρνών και Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος), του ρέματος Βαλανάρη (Δήμος Πεντέλης), του ρέματος Ποδονίφτη (Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος), του ρέματος Πικροδάφνης (Δήμος Αγίου Δημητρίου και Δήμος Παλαιού Φαλήρου), του ρέματος Σαρανταπόταμου (Δήμος Ελευσίνας), του ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου (Δήμος Βριλησσίων), του ρέματος Εσχατιάς (Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Δήμος Αχαρνών και Δήμος Φυλής), του ρέματος Χαϊδαρίου (Δήμος Χαϊδαρίου), του ρέματος Πικροδάφνης (Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού), του ανώνυμου ρέματος στο ύψος της οδού Τσιμπρικίδη (Δήμος Πεντέλης), καθώς και του ανώνυμου ρέματος, σε γέφυρα στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Γ. Νικολάου (Δήμος Κηφισιάς). Επισημαίνεται ότι η κάθε τοπική παρέμβαση στα πρανή ρεμάτων θα πραγματοποιηθεί με υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ