Εφημερίδα Κοινωνική

Νεφελούδης: Από την Τρίτη τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ – Σταδιακά η καταβολή των εκκρεμών συντάξεων

 Breaking News

Νεφελούδης: Από την Τρίτη τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ – Σταδιακά η καταβολή των εκκρεμών συντάξεων
21 Νοεμβρίου 2016

O γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης είπε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9fm» ότι: «Έχουμε μια τεράστια συμμαχία εταίρων για τα εργασιακά». Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και μάλιστα, όπως είπε, να υπερισχύουν οι κλαδικές συμβάσεις.

Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας μετά επιστροφή των συμβάσεων εργασίας θα διευκολυνθεί και ο έλεγχος του υπουργείου και του ΣΕΠΕ για το σύνολο της αγοράς εργασίας, ώστε κάποια στιγμή να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα.

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό, στο πλαίσιο και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ο κ. Νεφελούδης επέμεινε στην πάγια θέση της κυβέρνησης ότι ο μισθός πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι απόφαση ενός υπουργού, όπως ισχύει σήμερα.

Ο κ. Νεφελούδης ανακοίνωσε ότι από αύριο 22 του μήνα το υπουργείο Εργασίας θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ανακοίνωσε πως 21 εκατομμύρια έχουν δεσμευτεί για να αρχίσει η σταδιακή καταβολή των ΕΦΑΠΑΞ, ενώ ενημέρωσε ότι σταδιακά ξεκινά και η καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν εδώ και 3 χρόνια.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ