Εφημερίδα Κοινωνική

Η λαμπερή πρεμιέρα του «Άμλετ» (φωτο)

 Breaking News

Η λαμπερή πρεμιέρα του «Άμλετ» (φωτο)
24 Νοεμβρίου 2016

Επίσημη πρεμιέρα έκανε την Τρίτη το βράδυ η παράσταση «Άμλετ» με τον κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

1

Μεταξύ άλλων εκεί ήταν η Άντα Παπανδρέου, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με τη σύζυγό του Λίνα Πρίντζου, ο Νίκος Περράκης, ο Νίκος Διαμαντής, ο Πέτρος Φιλιππίδης με την Ελπίδα Νίνου, ο Νικηφόρος Χαραγκιώνης με τη γυναίκα του Ευδοκία Ρουμελιώτη, ο Μανόλης Παντελιδάκης, ο Γιώργος Θεοφάνους με τη σύζυγό του, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Βαλάντω Τρύφωνος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με τη σύζυγό του και άλλοι.

2

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Άμλετ –το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας– είναι ένα κείμενο που καταγράφει όλη την ηθική περιπέτεια ενός ανθρώπου λαμπερής ευφυΐας και αστραφτερής ευφράδειας, ενός ανθρώπου που έχει το εύρος να θέτει καίρια ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και στον Σαίξπηρ τα δύσκολα ερωτήματα υπονομεύουν ή ακυρώνουν παντελώς τις εύκολες απαντήσεις. Καταφέρνουν όμως να διεισδύσουν βαθύτερα στο νόημα μιας θεμελιώδους απορίας και να κάνουν τον κόσμο των ηθικών επιλογών μας πιο αινιγματικό , πιο επικίνδυνο και οριακά πιο θαυμαστό. Αυτή η ικανότητα και η τόλμη να θέτει θεμελιακά ερωτήματα κάνει τον Σαίξπηρ τον «φιλόσοφο των ανθρωπίνων δυνατοτήτων».

3

Ο Άμλετ είναι ένα έργο που καταφέρνει να διεισδύσει στην καρδιά του «μελαγχολικού πρίγκιπα» , να καταγράψει το φάσμα των συναισθημάτων του, να κερδίσει τη δύσκολη μάχη της έκφρασης και να πεθάνει τον δυσκολότερο θάνατο. «Τα άλλα είναι σιωπή». Και το δικαίωμά μας σε αυτή τη σιωπή, τη σιωπή μιας βαθύτερης κατανόησης του εαυτού μας και του άλλου, την κατέκτησε για λογαριασμό μας ο Άμλετ.

4

5

6

7

8

Πηγή: parapolitika.gr


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ