Εφημερίδα Κοινωνική

Έναρξη νέων θεματικών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βριλησσίων

 Breaking News

Έναρξη νέων θεματικών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βριλησσίων
04 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζει τη λειτουργία του για τη χρονιά 2016-2017 το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βριλησσίων, με θεμελιώδη επιδίωξη τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων σε εκείνες τις επιμορφωτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ατόμου, στην καλλιέργεια συμπεριφορών συμβατών με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον κόσμο και, γενικότερα, στην ανάπτυξη της ιδιότητας του ενεργού και ενημερωμένου πολίτη.

H έναρξη της 1 ης Θεματικής με θέμα: ‘Εμφάνιση του κινηματογράφου στην Ελλάδα – Προεκλογική περίοδος – Κατοχή – Το ξεκίνημα του Φίνου’ θα γίνει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, ώρα 18.00, στην αίθουσα ‘Ν.Εγγονόπουλος στο Πάρκο ‘Μ.Θεοδωράκης’.

Σήμερα, οι εξελίξεις στην οικονομία, την τεχνολογία και τις κοινωνικές δομές ευνοούν περισσότερο παρά ποτέ την ανάπτυξη ανοικτών συστημάτων εκπαίδευσης- επιμόρφωσης, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα. Σε αντίθεση με την τυπική εκπαίδευση, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα ηλικιών, χωρίς να υπολογίζει τη μορφωτική πορεία των φοιτούντων και των ακροατών του.

Τα μαθήματα – διαλέξεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του τρέχοντος έτους 2016-2017 θα καλύψουν την εξής θεματολογία:

• Κινηματογράφος

• Φιλοσοφία

• Ιστορία

• Ποίηση

• Ελληνική Γλώσσα

• Ψυχολογία

• Περιβάλλον

Ειδικό εκπαιδευτικό υλικό δεν παρέχεται. Μετά από κάθε διάλεξη θα ακολουθεί συζήτηση. Η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι δωρεάν. Μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου απονέμεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Μαθημάτων σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα 2/3 των διαλέξεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ