Εφημερίδα Κοινωνική

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε την οδοντόβουρτσα σας από τα μικρόβια

 Breaking News

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε την οδοντόβουρτσα σας από τα μικρόβια
28 Νοεμβρίου 2016

Οι οδοντόβουρτσες είναι προσωπικά αντικείμενα που όπως είναι γνωστό δεν αποστειρώνονται και ούτε καν απολυμαίνονται μεταξύ των χρήσεων.

Γι” αυτό θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες ώστε η οδοντόβουρτσα για να προστατεύσετε την οδοντόβουρτσά σας από τα μικρόβια.

Φροντίστε να τηρήσετε τις παρακάτω συμβουλές για μεγαλύτερη ασφάλεια…

1. Μετά το βούρτσισμα, ξεπλύνετε την οδοντόβουρτσά σας με άφθονο νερό της βρύσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν έμεινε καθόλου οδοντόπαστα ή υπολείμματα από το καθάρισμα των δοντιών. Αφήστε τη να στεγνώσει στον αέρα και φυλάξτε την όρθια.

2. Φυλάξτε τις οδοντόβουρτσες τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από τη λεκάνη της τουαλέτας. Μικρόβια διασπείρονται μαζί με μικρά σταγονίδια νερού όταν τραβάει κάποιος το καζανάκι.

3. Οι οδοντόβουρτσες δεν πρέπει να φυλάσσονται σε κλειστές θήκες ή δοχεία. Επειδή όταν τοποθετούνται στη θέση τους είναι ακόμη υγρές, αν το κουτί φύλαξης είναι κλειστό, θα ανέβει η υγρασία, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.

4. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να απολυμάνουμε τις οδοντόβουρτσες βυθίζοντάς τις σε στοματόπλυμα ή άλλα διαλύματα. Αυτή η πρακτική, όχι μόνο δε βοηθάει, αλλά μπορεί να διευκολύνει την μόλυνση της οδοντόβουρτσας, εάν το ίδιο διάλυμα χρησιμοποιείται για περισσότερες οδοντόβουρτσες.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ