Εφημερίδα Κοινωνική

Αποκλειστικό: Βρίσκουν εύκολα «θύματα» στην πόλη μας – Πώς μια γυναίκα που έβαλε αγγελία για το αυτοκίνητό της, έμπλεξε με απατεώνες!

 Breaking News

Αποκλειστικό: Βρίσκουν εύκολα «θύματα» στην πόλη μας – Πώς μια γυναίκα που έβαλε αγγελία για το αυτοκίνητό της, έμπλεξε με απατεώνες!
19 Νοεμβρίου 2016

Μια απίστευτη ιστορία ξεδιπλώθηκε για ακόμη μια φορά στον Πειραιά θυμίζοντας σενάριο ταινίας.

Μια γυναίκα 55 ετών ανήρτησε στο διαδίκτυο αγγελία με το αυτοκίνητό της, θέλοντας να το πουλήσει.Ένας άνδρας την πλησίασε με σκοπό να αγοράσει το όχημα. Αφού συμφώνησαν προφορικά σε ένα ποσό και συγκεκριμένα στα 13.000 ευρώ, ο ίδιος θέλησε να πάρει το αυτοκίνητο και να το στείλει σε δικό του μηχανικό (όπως συνήθως γίνεται), για έλεγχο. Η γυναίκα αρχικά διαφώνησε και ο άντρας προθυμοποιήθηκε να στείλει δικό του μηχανικό στην περιοχή της για να ελέγξει το όχημα και στη συνέχεια, αφού γίνονταν οι απαραίτητες συνεννοήσεις, να το παραλάβει. Έγινε λοιπόν ο έλεγχος και η τηλεφωνική συνεννόηση για την πληρωμή. Ο «νέος ιδιοκτήτης» απέστειλε τραπεζική απόδειξη (Εθνική Τράπεζα), η οποία αποδείκνυε ότι έγινε η μεταφορά των χρημάτων στο λογαριασμό της γυναίκας, μέσω e-banking. Έτσι, Κ.Ρ. ετών 55 παρέδωσε το αυτοκίνητο και ο «μηχανικός» αποχώρησε.

Ύστερα από τρεις εργάσιμες μέρες η ίδια διαπίστωσε ότι τα χρήματα ποτέ δεν πιστώθηκαν στον λογαριασμό της!

Τότε άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Ο «νέος ιδιοκτήτης» αφού είχε στην κατοχή του το όχημα της 55χρονης γυναίκας έσπευσε να το πουλήσει. Βρήκε λοιπόν κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο και ήρθε σε συμφωνία μαζί του, χρησιμοποιώντας πλαστή υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση ότι είχε αγοράσει νόμιμα το όχημα από προηγούμενο ιδιοκτήτη. Τελικά οι δυο άντρες έδωσαν τα χέρια στο ποσό των 8.500 ευρώ και η καταβολή των χρημάτων έγινε επί τόπου, με μετρητά. Στο μεταξύ, η γυναίκα ακόμη αναζητούσε τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα είχαν μπει στον λογαριασμό της, στην τράπεζα!

Αφού αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά και εξήγησε τι συνέβη. Έδωσε πληροφορίες για τον άγνωστο άνδρα και τους αριθμούς τηλεφώνου του. Την δύσκολη αυτή υπόθεση πήρε αμέσως στα χέρια της ομάδα Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά με επικεφαλής τον Υπαστυνόμο Χαράλαμπο Μαλτίδη, υπό την καθοδήγηση του Διοικητή της Υπηρεσίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Νικηφόρου Παπαγεωργίου. Εντός έξι ωρών κατάφεραν να βρουν το όχημα της 55χρονης και να συλλάβουν τον «μαϊμού» μηχανικό (μόνιμο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού), Τ.Ι. σε φανοποιείο οχημάτων στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, απογεματινές ώρες!

Ο πρώτος δράστης, που απέστειλε την τραπεζική επιταγή, ο οποίος είναι κάτοχος δυο «πακιστανικών» τηλεφωνικών συνδέσεων, διαφεύγει προς το παρόν της σύλληψης αν και έχει ταυτοποιηθεί. Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για εγκληματική ομάδα (στην προκειμένη περίπτωση ήταν δύο άτομα) έχει ως «τακτική» να αγοράζει αυτοκίνητα και άλλα πράγματα, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και ειδικότερα, κάνοντας χρήση ψεύτικων τραπεζικών αποδείξεων. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «έτρεξε» από μόλις τρία άτομα: Τους Νικηφόρο Παπαγεωργίου, Χάρη Μαλτίδη και τον γραμματέα της Ασφάλειας, γεγονός που αναδεικνύει τις υπηρεσιακές τους ικανότητες.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ