Εφημερίδα Κοινωνική

Απεμπλοκή για τις Σκουριές με υπογραφή Σταθάκη

 Breaking News

Απεμπλοκή για τις Σκουριές με υπογραφή Σταθάκη
17 Νοεμβρίου 2016

«Ξεπαγώνει» η κατασκευή της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές αφού με υπογραφή του νέου υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη εγκρίθηκε το τροποποιητικό προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης της Ελληνικός Χρυσός.

Η συγκεκριμένη αίτηση της εταιρείας είχε υποβληθεί από πέρυσι τον Μάιο στη Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ για την έγκριση του συμπληρωματικού -τροποποιητικού τεύχους.

Η εν λόγω αίτηση που ήταν απαραίτητη, επειδή η Αρχαιολογική Υπηρεσία είχε ζητήσει την αλλαγή χωροθέτησης δευτερευουσών εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, παρέμενε στο συρτάρι του τέως υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη με αποτέλεσμα να είναι τελικά στον αέρα ολόκληρη η επένδυση.

Η νέα απόφαση του κ. Σταθάκη επιτρέπει πλέον τη χωροθέτηση του εργοστασίου, αφότου προηγηθεί η επικαιροποίηση του φακέλου για την λήψη άδειας δόμησης από την Πολεοδομία.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα της Eldorado Gold, της μητρικής εταιρείας της Ελληνικός Χρυσός, η παραγωγή από το μεταλλείο των Σκουριών θα ξεκινήσει το 2019 και η παραγόμενη ποσότητα τοποθετείται σε 6.200 τόνους.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ