Εφημερίδα Κοινωνική

Αυτό είναι το νέο σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας

 Breaking News

Αυτό είναι το νέο σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας
07 Νοεμβρίου 2016

Mια από τις πρώτες αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει η νέα σύνθεση του οικονομικού επιτελείου αποτελεί και το ύψος των τελών κυκλοφορίας που θα πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για το 2017.

Ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος και η νέα υφυπουργός, αρμόδια για τα φορολογικά έσοδα, Κατερίνα Παπανάτσιου θα εξετάσουν τις τελικές εισηγήσεις για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας μέσα στην εβδομάδα.

Οι αλλαγές που θα γίνουν τελικά θα είναι περιορισμένες και θα επικεντρωθούν οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας. Ο στόχος είναι να αρθεί η ακινησία των οχημάτων αυτών και να αυξηθούν τα έσοδα της φορολόγησης.

Το τελικό σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:

- Μείωση των ετήσιων τελών για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρόμους έως και την 31-12-2005 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Η μείωση θα είναι της τάξης του 10% έως 20%.

- Αύξηση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2006 έως και τον Οκτώβριο του 2008 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Από την αύξηση των τελών σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων αναμένεται να υπερκαλυφθεί το δημοσιονομικό κόστος για την μείωση των τελών στην κατηγορία των οχημάτων υψηλού κυβισμού και ηλικίας άνω των 10 ετών.

- Διατήρηση του υπολογισμού των τελών με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, αλλά με αύξηση των τελών για τα οχήματα που εκπέμπουν αυξημένους ρύπους (π.χ. άνω των 180 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα).

Τα ειδοποιητήρια με τα νέα τέλη αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet έως την ερχόμενη Κυριακή και θα πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του 2016. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης εξόφλησης επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών του οχήματος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ