Εφημερίδα Κοινωνική

Το «Λιμάνι της Αγωνίας» για τις εξελίξεις στο γηροκομείο Πειραιά

 Breaking News

Το «Λιμάνι της Αγωνίας» για τις εξελίξεις στο γηροκομείο Πειραιά
04 Οκτωβρίου 2016

Η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ανησυχία τις εξελίξεις στο Γηροκομείο του Πειραιά, στη διοίκηση του οποίου συμμετέχει και ο Δήμος Πειραιά με δύο συμβούλους της πλειοψηφίας.

Η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης για απομάκρυνση όσων καπνίζουν, τρόφιμοι αλλά και εργαζόμενοι, καθώς και η απαγόρευση -και μάλιστα με ποινή ομαδικής απόλυσης- να υπάρχουν στα προσωπικά είδη των τελευταίων καπνικά είδη, δεν συνάδουν με τις γενναιόδωρες αρχές της αγάπης, της στοργής, της επιείκειας, αλλά και της συγχώρεσης της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ αντιβαίνουν στα εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η πόλη του Πειραιά, όπως και οι όμοροι δήμοι, στηρίζουν και χρειάζονται τη λειτουργία του Γηροκομείου Πειραιά. Ωστόσο, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται σ’ αυτό, είτε γιατί είναι μόνοι στη ζωή, είτε γιατί δεν είναι δυνατή η συγκατοίκησή τους με οικεία πρόσωπα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «πελάτες» που αποκλείονται από το Ίδρυμα εξαιτίας της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που το έχουν ήδη διακόψει.

Υπάρχουν σίγουρα άλλοι ενδεδειγμένοι τρόποι πειθούς για τη διακοπή του καπνίσματος, όπως η παρακολούθηση και η στήριξη των ατόμων αυτών από ειδικούς επιστήμονες.

Όσο για τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με πραγματική αυταπάρνηση, αντιτίθεται σε κάθε έννοια δικαίου η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και η προσβολή της προσωπικότητά τους. Σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η όποια απόλυση πρέπει να αποφεύγεται και να χρησιμοποιείται μόνο ως το έσχατο μέτρο της εργοδοσίας όταν συντρέχουν σημαντικά αίτια, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίστανται.

Ζητάμε να προχωρήσει η διοίκηση του Γηροκομείου με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και κατανόηση στη διευθέτηση των προβλημάτων, να επιστρέψουν οι τρόφιμοι στην εστία τους και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ