Εφημερίδα Κοινωνική

Θ. Φωτίου: Πως θα γίνουν στις κοινωνικές δομές οι 1.400 προσλήψεις

 Breaking News

Θ. Φωτίου: Πως θα γίνουν στις κοινωνικές δομές οι 1.400 προσλήψεις
19 Οκτωβρίου 2016

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου ανέφερε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες «χαλάρωναν» κάθε φορά που δινόταν παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές ενώ έκανε γνωστό ότι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση για τις 1.400 προσλήψεις που θα γίνουν σε αυτές με την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.

Η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» έκανε γνωστό πως είναι εξασφαλισμένη η αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως έγινε ένας συνολικός σχεδιασμός ώστε κάθε δήμος να έχει τουλάχιστον μία κοινωνική δομή.

Υπενθύμισε ότι δόθηκε και τρίτη παράταση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (σ.σ λήγει 31/10) που αφορά τους εργαζόμενους στις δομές πρόνοιας, το οποίο είχε λήξει από τον Σεπτέμβριο του 2015. Ξεκαθάρισε πως το νέο ΕΣΠΑ θα αφορά 1.400 εργαζόμενους και προσπαθεί να βρεθεί μια λύση για το διάστημα μεταξύ της λήξης του παλιού προγράμματος και της έναρξης του νέου.

Σχετικά με το θέμα αυτό πρόσθεσε πως «μοριοδοτήσαμε επάνω από τα μόρια της ανεργίας τους εργαζόμενους στις δομές φτώχειας για να έχουν προτεραιότητα για να μην χάσουμε την εμπειρία τους», και πρόσθεσε ότι κάθε φορά που δίνουμε παράταση στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με βάση το οποίο απασχολούνται οι 800 εργαζόμενοι, οι δήμοι και οι περιφέρειες χαλάρωναν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το που θα βρεθούν τα 760 εκ. για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης υποστήριξε πως «εμείς λέμε ότι τα έχουμε η κυβέρνηση λέει ότι κάθε δήμος πρέπει να έχει το ΚΕΑ που δεν μόνο ο επιδοματικός του χαρακτήρας αλλά ένα 10% θα βρει εργασία όλη η συζήτηση αφορά για το αν έχει η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να διαθέσει τα χρήματα έτσι όπως πρέπει».

Σχολιάζοντας στην αρχή έρευνα για τους δείκτες φτώχειας στην Ελλάδα η κα Φωτίου είπε ότι «εμείς παραλάβαμε ένα κράτος που ήδη το 2015 είχε κάτω από 2% για τις δαπάνες πρόνοιας είτε σε είδος είτε επιδόματα κάτω από το 4% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Ξέραμε ότι είμαστε πρώτοι στην παιδική φτώχεια ξέραμε ότι είχαμε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ότι είχαμε φτωχούς εργαζόμενους από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες και οι δανειστές ζητούσαν και άλλες περικοπές και αυτές τους τις επιδιώξεις τις αντιμετωπίσαμε σθεναρά.

Να υπενθυμίσουμε ότι τη διαβεβαίωση για αυξημένη μοριοδότηση στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ