Εφημερίδα Κοινωνική

Πεντάμηνη παράταση για τις δομές φτώχειας ζητά η ΚΕΔΕ

 Breaking News

Πεντάμηνη παράταση για τις δομές φτώχειας ζητά η ΚΕΔΕ
25 Οκτωβρίου 2016

Με επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατουλή, προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, για την παράταση της χρηματοδότησης με εθνικούς πόρους των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Όπως τονίζει ο κ. Πατούλης «είναι άδικο περίπου 120.000 συμπολίτες μας να στερηθούν τις υπηρεσίες που παρέχονται στις Κοινωνικές Δομές και να βρεθούν στο δρόμο 800 οικογένειες».

Η ΚΕΔΕ ζητάει να «δοθεί πεντάμηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος των κοινωνικών δομών κατά της φτώχειας, με εθνικούς πόρους και να παραταθούν αντίστοιχα οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού, μέχρι την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ».

Με δεδομένο ότι στις 31 Οκτωβρίου 2016 σταματά οριστικά η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ δεν ανανεώνονται και οι συμβάσεις των εργαζομένων, κινδυνεύουν κατά την ΚΕΔΕ «να βρεθούν στην ανεργία 800 οικογένειες και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σε δομές που συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φτώχειας».

Ο κ. Πατούλης σημειώνει στην επιστολή πως «σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει η χώρα, είναι άδικο περίπου 120.000 συμπολίτες μας να στερηθούν τις υπηρεσίες που παρέχονται από δομές, όπως τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, οι τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης. Εξίσου άδικο είναι το εξειδικευμένο και υψηλών προσόντων επιστημονικό προσωπικό τους να βρεθεί στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές με τις γνώσεις και την κατάρτισή τους αποτελούν την ατμομηχανή του προγράμματος και θα πρέπει να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η παραμονή τους σ’ αυτές».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι θέσεις στις Κοινωνικές Δομές Φτώχειας θα προκηρυχθούν μέσω του ΑΣΕΠ. Όσοι εργάζονται ήδη σε αυτές τις θέσεις θα λάβουν επιπλέον μόρια, έτσι ώστε να μην βρεθούν χωρίς δουλειά.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ