Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΕΜΕΝ: Συγκέντρωση –διαμαρτυρία την Δευτέρα ενάντια στα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες

 Breaking News

ΠΕΜΕΝ: Συγκέντρωση –διαμαρτυρία την Δευτέρα  ενάντια στα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες
13 Οκτωβρίου 2016

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ ανακοινώνει τις πολύμορφες πρωτοβουλίες της ΠΕΣ/ΝΑΤ και πραγματοποιεί συγκεντρώσεις ενάντια στις περικοπές των συντάξεων και συνολικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ:

Στις 12 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ αναδεικνύοντας την επιδείνωση του συνόλου των προβλημάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων, στις κατευθύνσεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΔΝΤ.

Η συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή είναι γεωστρατηγικής σημασίας, για τον έλεγχο των φυσικών πόρων, των ενεργειακών αγωγών, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους γενίκευσης των πολεμικών συγκρούσεων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί συμμετέχουν ενεργά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό του κεφαλαίου, καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι «νησίδα» σταθερότητας σε μια εύφλεκτη περιοχή, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μονοπώλια δεν θα διστάσουν ακόμα και το τελευταίο σεντς να το μετατρέψουν σε σφαίρα για την διατήρηση και ενίσχυση της κυριαρχίας τους.

Προετοιμάζονται νέα δυσβάσταχτα μέτρα, πρόσθετες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, στο εισόδημα και με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, ομαδικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμοί, ένταση της καταστολής και με νέο νόμο που είναι απαίτηση του κεφαλαίου για απαγόρευση απεργιών, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

Το Δ.Σ καταδικάζει την κατάπτυστη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και της δικαστικού Σταματίας Μητσοπούλου, να ακυρώσει τις αποφάσεις και τις αρχαιρεσίες του 29ου Συνεδρίου του ΕΚΑ, αποτελεί απροκάλυπτη παρέμβαση για τον έλεγχο των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία, παραβιάζοντας ακόμα και την Δ.Σ 87/1948 «Περί συνδικαλιστικής ελευθερίας και προστασίας του συνδικαλιστικού δικαιώματος».

Σε αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και απεργίας, με το κείμενο – κάλεσμα και το σχέδιο νόμου των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, που απαντά στην επιθετικότητα του κεφαλαίου, για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, ΣΣΕ – Κοινωνική ασφάλιση για όλους, ενάντια στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, διεκδικώντας:

• Κατάργηση των αντεργατικών νόμων

• Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ

• Κάλυψη των απωλειών

• Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές

Συμμετέχουμε στις πολύμορφες πρωτοβουλίες της ΠΕΣ/ΝΑΤ και στη Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 11π.μ στο ΝΑΤ, ενάντια στις περικοπές των συντάξεων και συνολικά για τα προβλήματα των συνταξιούχων, των ναυτεργατών, των εργαζομένων. Οι περικοπές στις συντάξεις δεν θα σταματήσουν, με βάση τον νόμο λαιμητόμο 4387/2016 από τον επόμενο μήνα έρχονται οι αναδρομικές μειώσεις για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, προετοιμάζεται ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων.

Με την εφαρμογή του νέου νόμου ο υπολογισμός των συντάξεων προβλέπει:

● Συντελεστή αναπλήρωσης για τον καθορισμό των συντάξεων τα 40 χρόνια (με 300 μέρες ασφάλισης το χρόνο). Πράγμα αδύνατον για τους ναυτεργάτες.

● Για τον καθορισμό του συνταξιοδοτικού μισθού θα παίρνεται υπόψη ο μέσος όρος μισθών των ΣΣΕ από το 2002 και όχι τα τελευταία 4 χρόνια που ισχύει σήμερα.

Σε αυτή την κατάσταση δεν αποδίδονται νέες κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, ούτε η προσωρινή σύνταξη που είναι από 384 – 768 ευρώ.

Το Δ.Σ απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε σωματεία, φορείς, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να συνταχθούν με το Κείμενο – Κάλεσμα των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων, να συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση που διοργανώνουν την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ