Εφημερίδα Κοινωνική

Η Wonder Woman… πρέσβειρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες

 Breaking News

Η Wonder Woman… πρέσβειρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες
25 Οκτωβρίου 2016

O ΟΗΕ ανακήρυξε την Παρασκευή την Wonder Woman, πρωταγωνίστρια του γνωστού αμερικανικού κόμικ, πρέσβειρα του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών, παρά τις επικρίσεις που δέχθηκε από φεμινιστικές οργανώσεις και ενός μέρους του προσωπικού του.

1

Η Wonder Woman θα εκμεταλλευτεί τις σούπερ δυνάμεις της στο πλαίσιο μιας ετήσιας εκστρατείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών.

Στην τελετή ήταν παρούσα η ηθοποιός Λίντα Κάρτερ, η οποία ενσάρκωσε την Wonder Woman στην τηλεόραση, αλλά και η Νταϊάν Νέλσον, πρόεδρος του DC Entertainment που κατέχει τα δικαιώματα του κόμικ.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ήταν απών, αν και στην αρχή είχε ανακοινωθεί πως θα παραστεί.

Η αναπληρώτρια σε θέματα επικοινωνίας Κρίστινα Γκάλας χαιρέτισε από την πλευρά της «τη δέσμευση της Wonder Woman στη μάχη υπέρ της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ισότητας».

Lynda Carter talks during an event to name Wonder Woman UN Honorary Ambassador for the Empowerment of Women and Girls at the United Nations Headquarters in the Manhattan borough of New York

Στο βάθος της αίθουσας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, βρίσκονταν πολλές δεκάδες διαδηλωτές.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία συμπίπτει χρονικά με την 75η επέτειο της πρώτης εμφάνισης της Wonder Woman σε κόμιξ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και με μια ταινία παραγωγής της Warner Bros που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά.

Η Σάζια Ράφι, μία από τις επικεφαλής του οργάνωσης She4SG που είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής μιας γυναίκας επικεφαλής στον ΟΗΕ, έκρινε «γελοίο» το γεγονός ότι επιλέγει ως υπόδειγμα μια φανταστική προσωπικότητα.

3

«Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες που είναι πραγματικά αληθινές, οι οποίες θα μπορούσαν να επιλεγούν».

Επιπλέον, μια λίστα, το οποίο υπέγραψαν 350 υπάλληλοι του ΟΗΕ, κυκλοφόρησε με αίτημα προς τον Μπαν Γκι Μουν να εγκαταλείψει αυτό το σχέδιο.

Σε έναν ιστότοπο που έφτιαξαν οι επικριτές, μπορεί κανείς να διαβάσει ότι η Wonder Woman είναι «η ενσάρκωση του pin-up: μια λευκή γυναίκα με μεγάλο στήθος και απίθανες διαστάσεις», που φοράει ένα κοστούμι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.

Τα σχόλια που αναρτήθηκαν είναι καυστικά: «προσβολή προς τις γυναίκες», «κακόγουστο αστείο» ή ότι «πρέπει να διορίζονται περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στον ΟΗΕ».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ