Εφημερίδα Κοινωνική

Διοικητής ΟΑΕΕ: Να πάει στη Βουλγαρία όποιος δεν μπορεί να πληρώσει εισφορές

 Breaking News

Διοικητής ΟΑΕΕ: Να πάει στη Βουλγαρία όποιος δεν μπορεί να πληρώσει εισφορές
18 Οκτωβρίου 2016

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης φέρεται να πρότεινε πρότεινε μετεγκατάσταση στη Βουλγαρία για όσους επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στη Φλώρινα και στη Βέροια, προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Σε συζητήσεις που είχε με τοπικούς φορείς ρωτήθηκε, σύμφωνα με την Καθημερινή, πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε στους επιχειρηματίες αν το θεωρούν πατριωτικό, να πάρουν την οικογένειά τους και να πάνε στη Βουλγαρία.

Πάντως, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο κ. Τσακίρης υποστήριξε ότι παρερμηνεύθηκε η δήλωσή του, καθώς –όπως είπε- αυτό που ήθελε να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ