Εφημερίδα Κοινωνική

Πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Ρουμανίας στον Δήμο Πειραιά

 Breaking News

Πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Ρουμανίας στον Δήμο Πειραιά
28 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Lucian Fatu, τον Κυβερνήτη κ. Gabriel Ioan Moise του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Ρουμανίας «Mircea», τον Ναύαρχο κ. Ioan Stancivlescy καθώς και τον Ακόλουθο Άμυνας Σμήναρχο κ. Dragici Aurel που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δαβάκη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βοϊδονικόλα τον Πρέσβη της Ρουμανίας, τον Ναύαρχο και τους αξιωματικούς από Ρουμάνικο εκπαιδευτικό πολεμικό πλοίο ιστιοφόρο που βρίσκεται στην πόλη μας. Είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ανταλλάξαμε συμβολικά δώρα. Είμαστε αδελφοποιημένη πόλη με το Γαλάτσι της Ρουμανίας.

Τον Πρέσβη της Ρουμανίας τον είχα ξαναδεί γιατί το 2021 θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μια πόλη από την Ρουμανία και μια από την Ελλάδα και είχαμε ξανασυναντηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας του φακέλου μας. Είχαμε μια καλή συζήτηση. Χαιρόμαστε γενικότερα όταν μας επισκέπτονται επίσημες αποστολές. Είναι κάτι που πρέπει να γίνεται. Είναι στο πλαίσιο αυτής της εξωστρέφειας που πάντα λέω ότι πρέπει να δείχνει η πόλη μας».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ανέφερε:

«Σήμερα είχαμε τη τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε στο Δημαρχείο υψηλή αντιπροσωπεία με τον Κυβερνήτη του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Ρουμανίας που έχει πλήρωμα 200 άτομα συν τους ναυτικούς δόκιμους που κάνουν περιοδεία σε όλη την Ευρώπη. Εδώ, στην Ελλάδα πήγαν Ηράκλειο, Ρόδο και Πειραιά. Σήμερα επισκέφθηκαν τη Σχολή Δοκίμων και το Δημαρχείο του Πειραιά. Μαζί τους υπάρχει και ο Ναύαρχος Διοικητής της Σχολής Δοκίμων, ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα και ο Ακόλουθος Ενόπλων Δυνάμεων της Πρεσβείας οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη μας. Είναι για εμάς μεγάλη τιμή διότι ήταν υψηλόβαθμο το επιτελείο το οποίο επισκέφθηκε την πόλη μας».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Μώραλης προσέφερε στον Πρέσβη της Ρουμανίας, στον Κυβερνήτη του πλοίου και στους αξιωματικούς αναμνηστικές πλακέτες, ενώ ο κ. Δαβάκης τους προσέφερε το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού» και τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus Guide». Από την πλευρά του ο κ. Gabriel Ioan Moise προσέφερε στον Δήμαρχο Πειραιά μια φωτογραφία του πλοίου με κορνίζα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ