Εφημερίδα Κοινωνική

Νέες πολιτιστικές δράσεις ολοκληρώθηκαν με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής (Φωτο)

 Breaking News

Νέες πολιτιστικές δράσεις ολοκληρώθηκαν με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής (Φωτο)
06 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα σειρά πολιτιστικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής/ Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής και το φετινό καλοκαίρι στο πλαίσιο ανάδειξης της πολιτιστικής διάστασης της περιοχής και της προσπάθειας να είναι η Δυτική Αττική, και ειδικότερα η έδρα (Ελευσίνα) της Περιφερειακής Ενότητας, η νέα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Με στήριξη της Περιφέρειας Αττικής αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:

Θεατρικές παραστάσεις στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας στο πλαίσιο των «Λαμπέτειων» (11 Αυγούστου) και στο Δήμο Μεγάρων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μεγάρων Γη» (2 Σεπτεμβρίου), καθώς και η παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή στην Ελευσίνα στο πλαίσιο των «Αισχυλείων» (4 Σεπτεμβρίου).

Την παράσταση «Αντιγόνη» στην Ελευσίνα τίμησε με την παρουσία της η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου, σηματοδοτώντας για άλλη μια φορά τη στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια ανάδειξης της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο πολιτισμός και η πολιτιστική δημιουργία αποτελούν βασικούς θεματικούς άξονες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Δυτικής Αττικής αλλά και πεδίο για την ανάδειξη μιας άλλης ταυτότητας για την περιοχή μας, πιο θετικής και ελπιδοφόρας. Πιστεύουμε ότι η ανάδειξη της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 θα αποτελέσει τον αναγκαίο μοχλό ανάπτυξης για όλο το Θριάσιο, δίνοντας ευκαιρίες στους νέους μας αλλά και συμβάλλοντας στη σημαντική αναβάθμιση υποδομών στην περιοχή μας».

 doyroy

kosmos

thiaso


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ