Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα προσπάθεια για την φροντίδα των αστέγων σε Αθήνα και Πειραιά

 Breaking News

Νέα προσπάθεια για την φροντίδα των αστέγων σε Αθήνα και Πειραιά
09 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρώτη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής, «Φροντίδα εν κινήσει», προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα Σεπτεμβρίου με σκοπό την φροντίδα των αστέγων.

Την ιδέα της κινητής μονάδας την είχε η PRAKSIS μαζί με το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το λεωφορείο που στεγάζει τη μονάδα παραχώρησε ο ΟΑΣΑ, ενώ η ΟΣΥ ανέλαβε να το μετατρέψει σε κινητή μονάδα.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΜΚΟ PRAKSIS, Τζανέτος Αντύπας, «βρισκόμαστε στη φάση της προετοιμασίας, με εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει την κινητή μονάδα και χαρτογράφηση όλων των σημείων, όπου θα σταθμεύει».

«Κατορθώσαμε να φτιάξουμε μια μονάδα, όπου ήταν στοίχημα η συμμετοχή τόσων φορέων. Επίσης, αποτελεί την πρώτη κινητή μονάδα για άστεγους σε όλη την Ευρώπη, οπότε θέλαμε να είμαστε πλήρως κατοχυρωμένοι και έτοιμοι για τη λειτουργία της», παρατηρεί ο κ. Αντύπας.

Το λεωφορείο θα κάνει στάσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά και θα δίνει στους άστεγους, παροχές προσωπικής υγιεινής και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το όχημα θα στελεχωθεί με κοινωνικό λειτουργό, γιατρό, νοσηλευτή, διερμηνέα και υποστηρικτικό προσωπικό.

Λίγες ημέρες πριν από τη λειτουργία της, η κινητή μονάδα θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιαστεί στην 81η Διεθνή Έκθεση. «Θέλουμε να δώσουμε μια, δια ζώσης, βιωματική εμπειρία στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας», εξηγεί ο πρόεδρος της PRAKSIS, προσθέτοντας ότι σχεδιάζεται η δημιουργία αντίστοιχης μονάδας και στη Θεσσαλονίκη.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ