Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη διάκριση για την Πληροφορική του ΠΑΠΕΙ

 Breaking News

Μεγάλη διάκριση για την Πληροφορική του ΠΑΠΕΙ
19 Σεπτεμβρίου 2016

Είκοσι πέντε χρόνια λειτουργίας «κλείνει» το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ένα από τα κορυφαία Τμήματα Πληροφορικής στη χώρα μας, με διεθνή αναγνώριση και μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Το Τμήμα Πληροφορικής έχει κατακτήσει μια σημαντική θέση ερευνητικού συμμέτοχου στις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, ενώ στη διεθνή κατάταξη της Microsoft (σύμφωνα με το Microsoft Academic Search) κατατάσσεται στα 100 κορυφαία του κόσμου, για την περιοχή της Πληροφορικής Computer Education, ανάμεσα σε 4.333 άλλα πανεπιστήμια και οργανισμούς διεθνώς!

Πλήθος αποφοίτων του Τμήματος σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο εργάζονται σήμερα σε εκατοντάδες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πολύ σημαντική και μεθοδική δουλειά που γίνεται στο Τμήμα Πληροφορικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον κ. Γεώργιο Καρνά όπου είναι αριστούχος απόφοιτος του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών από την κατεύθυνση Τεχνολογία Λογισμικού και Ευφυή Συστήματα. Από τον Οκτώβριο 2011 εργάζεται στο FACEBOOK στην California σε υψηλή θέση.

Στις 29 Απριλίου 2014, το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς είχε την τιμή της αναγόρευσης του Καθηγητή της Πληροφορικής κ. Ιωσήφ Σηφάκη σε Επίτιμο Διδάκτορά του. Ο κ. Σηφάκης είναι ο μοναδικός Έλληνας και από τους λίγους Ευρωπαίους Επιστήμονες, που έχει λάβει το βραβείο Turing, το οποίο θεωρείται αντίστοιχο με το Νόμπελ για την Πληροφορική.

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εκτός από τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών οργανώνει και λειτουργεί μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Υψηλού Επιπέδου (ΠΜΣ «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής» και το ΠΜΣ «Πληροφορική»), καθώς και ΜΠΣ στην Πληροφορική ενώ έχει εντάξει στην εκπαιδευτική του δραστηριότητα πρόγραμμα «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στη Πληροφορική». Επίσης, προσφέρει και τη δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ